Deze bizarre optische illusie voor iPhone X is freaky

De iPhone X heeft een speciale TrueDepth sensor. Door (onzichtbare) puntjes op je gezicht te projecteren, kan het toestel diepte in kaart brengen. De iPhone X gebruikt dat bijvoorbeeld om je toestel te ontgrendelen, met een feature genaamd Face ID. Apple heeft de technologie echter ook opengesteld voor ontwikkelaars. Zij kunnen er zelf mee aan de slag. Het duurt nog even voor je implementaties in je favoriete apps zult zien, vooral omdat pas later dit jaar alle iPhone-modellen een TrueDepth-camera hebben. Daarover kun je hier meer lezen.

The Parallax View: optische illusie op iPhone X

Dan pas zullen ontwikkelaars waarschijnlijk massaal op de technologie springen. Tot dan worden we geregeld getrakteerd op creatieve experimenten. De meeste liggen vrij voor de hand, maar de Zweedse kunstenaar Peter Norrby wist ons te verrassen. Hij werkt aan een gratis app genaamd The Parallax View. Door de exacte hoek van je gezicht ten opzichte van het scherm te meten, creëert de ontwikkelaar een optische illusie. Alsof er een oneindig gat in je scherm zit. Een gat dat consistent blijft, ook als je jouw gezicht beweegt. Daardoor wordt het effect zo overtuigend.

Normaliter vallen dergelijke illusies immers in duigen wanneer je niet vanuit de perfecte hoek ernaar kijkt. Je krijgt een voorproefje op het effect met de bovenstaande video. Houd er rekening mee dat het dus om een video gaat, waarbij de app niet rekening kan houden met de positie van jouw gezicht. Het is dus niet zo effectief als de real deal. Met een gesloten oog komt het gelukkig nog in de buurt.

Apple CEO Tim Cook is groot van fan dit soort toepassingen. Hij ziet augmented reality niet alleen als de volgende grote techrevolutie, maar wijst ook op de impact op kunst. Het zal nog even duren voor elke consument er mee aan de slag gaat, maar kunstenaars als Norrby kunnen tot dan het balletje rollende houden. Check hier ook wat de Samsung Galaxy S9 zo speciaal maakt.

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters