‘Prijskaartje en details goedkopere opvolger iPhone X opgedoken’

De iPhone X ligt slechts een paar maanden in de winkel, maar toch komt de geruchtenmolen rondom zijn opvolgers al flink op gang. Naast een 5.8-inch opvolger van de iPhone X en een 6.5-inch iPhone X Plus komt de techgigant waarschijnlijk met een derde model. Houd er rekening mee dat we nog niks weten over de toestelnamen. Vorig jaar dacht iedereen dat wat nu de iPhone X is, de iPhone 8 zou gaan heten.

Apple komt met goedkopere iPhone X met LCD 

Maar goed, hoe het model ook gaat heten, Apple komt waarschijnlijk met een derde toestel. Het wordt naar verluidt een 6.1-inch iPhone met een LCD-scherm. Gebruikers kunnen rekenen op een goedkoper model. Volgens analisten gaat dit toestel de rol van wat nu de iPhone SE is vervullen. Een budget-optie dus, maar wel met belangrijke features die we van de iPhone X kennen.

De bekende en goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft nu ook zijn zegje gedaan. Volgens hem wordt het de eerste iPhone sinds 2015 zonder 3D Touch. Wellicht is dat geen groot verlies: het aantal gebruikers dat die feature daadwerkelijk gebruikt, lijkt gering te zijn. Nu is er ook een ander gerucht opgedoken rondom de goedkopere 6.1-inch iPhone.

Apple iPhone Xc iPhone X
Een iPhone Xc concept

Geavanceerde schermtechnologie

Het nieuws komt van de Taiwanese publicatie China Times. Op basis van een vermeende bron binnen de leveranciersketen van Apple beweren zij dat de goedkopere iPhone niet zomaar een LCD-scherm krijgt. Volgens hen gaat het om een geavanceerder paneel dan je van recente iPhones gewend bent. De keuze voor LCD in plaats van OLED hoeft dus niet een grote stap terug te betekenen.

De publicatie claimt dat Apple Japan Display’s Full Active LCD-technologie gebruikt. Die technologie maakt nog dunnere schermranden mogelijk, 0.5mm om precies te zijn. Dat is nog dunner dan de schermranden van de iPhone X. Dit gerucht lijkt overigens ook de schermgrootte te bevestigen waar Kuo op wijst. Vorig jaar onthulde Japan Display zelf zijn Full Active LCD-technologie. Daarbij werd een 6-inch scherm met een beeldverhouding van 18:9 en een schermresolutie van 2160 x 1080 genoemd.

De kans is dus groot dat Apple die panelen implementeert voor zijn derde opvolger van de iPhone X. Alhoewel je het wellicht beter de opvolger van de iPhone SE kunt noemen. Voor liefhebbers van kleinere smartphones en kleinere schermen klinkt het als slecht nieuws.

Prijskaartje?

Dit gerucht wordt ook van een derde kant bevestigd: The Wall Street Journal heeft afgelopen september al geschreven over Apple’s interesse in een samenwerking met Japan Display. De techgigant wilde naar verluidt liever direct op OLED overstappen, maar de kosten en massaproductie maken dat voorlopig nog niet mogelijk. Nu is Apple nog zeer afhankelijk van Samsung.

iPhone X ringtone instellen

Maar hoeveel mag dit toestel dan uiteindelijk gaan kosten? Volgens de bekende analist Ming-chi Kuo gaat de goedkore LCD-iPhone uiteindelijk tussen de 700 en 800 dollar kosten. Nog steeds geen spotgoedkoop toestel dus. De direct opvolgers van de iPhone X gaan daar nog een schep bovenop doen. Houd er echter rekening mee dat dit geruchten zijn. Het is duidelijk dat er een kern van waarheid in zit, maar specifieke details kunnen nog gaan veranderen. Check ook het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S9.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters