‘iPhone X Plus krijgt al in 2018 driedubbele camera’

Naar verluidt krijgen we dit jaar naast een nieuwe versie van de iPhone X ook een nóg grotere iPhone X Plus. De telefoon gaat zich niet alleen onderscheiden met een 6,5-inch OLED-scherm, maar krijgt naar verluidt ook een derde camera.

Het gerucht over een iPhone met drie camera’s is niet nieuw, maar tot nu toe werd gesproken over een lancering in 2019. Volgens The Korea Herald, die zich baseert op bronnen binnen Apple’s productieketen, is het plan om de driedubbele camera al dit jaar naar de iPhone te brengen.

Onderscheidend punt iPhone X Plus

Hoewel de geruchten elkaar dus een beetje tegenspreken, lijkt een iPhone X Plus met drie cameralenzen aardig realistisch. Apple wil doorgaans dat een grotere en duurdere iPhone zich op meer onderscheidt dan alleen de schermgrootte. Dat was bijvoorbeeld ook het geval bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Laatstgenoemde had niet alleen een groter scherm, maar ook als eerste iPhone een dubbele camera.

iPhone X Plus drie lenzen

Eerder hoorden we al dat de derde camera twee verbeteringen mogelijk gaat maken. Allereerst is er natuurlijk meer zoom, dat is altijd welkom op een smartphone. Daarnaast wil Apple de derde camera voor 3D-beelden gebruiken. De iPhone kan een object straks vanuit verschillende hoeken vastleggen. Door triangulatie kan de afstand tussen de iPhone en het object vrij nauwkeurig bepaald worden. Dat komt goed van pas bij Augmented Reality.

Apple is niet de eerste

Apple zou niet de eerste fabrikant zijn die een smartphone met drie cameralezen uitrust. Huawei liet met zijn onlangs onthulde P20 Pro al zien dat een derde lens meer dan welkom is. De nieuwe smartphone heeft een hybride zoom van maximaal 5x. Apple biedt met de dubbele lens van de iPhone 7/8 Plus en iPhone X momenteel slechts twee keer optische zoom.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters