Zal Apple gebruikers moeten lokken met extra’s om de dure iPhone X te kopen?

Apple zet dit jaar met de iPhone 8, welke uiteindelijk toch de iPhone X blijkt te heten, de duurste iPhone ooit neer. Op de vraag of de smartphonemaker hiermee weg gaat komen zijn de kampen verdeeld. Sommigen stellen dat Apple nu toch echt te ver gaat met een vanafprijs van 1000 dollar en anderen voorspellen dat het toestel even massaal als altijd zal worden verkocht. 

Extra motivatie nodig voor 1000 dollar iPhone X

De iPhone X ligt met een prijs van 1000 dollar een stuk hoger dan de iPhone 7 van vorig jaar, welke voor 769 dollar in de winkel lag. Analist Mark Moskowitz gelooft dat gebruikers terughoudend zullen zijn met het kopen van zo’n dure iPhone, tenzij Apple ze iets extra’s zou bieden om de pijn te verzachten.

Apple iPhone 8 / iPhone X

Aan gratis abonnementen zou Apple nog steeds kunnen verdienen

Hij geeft aan dat een jaarabonnement op Apple music ter waarde van 120 dollar in combinatie met een jaar lang 200GB extra iCloud opslag het zou moeten doen. Het Apple music abonnement zou Apple maar 43 dollar kosten en de opslag waar je normaal 36 dollar voor betaalt, zou voor het bedrijf maar 7 dollar aan kosten meebrengen. Op zich een mooi compromis om twijfelende kopers toch over de streep te trekken. Daarnaast zou een deel van de gebruikers waarschijnlijk de abonnementen doorzetten na een jaar, waar Apple ook weer aan verdient.

Maar Apple heeft geen extra lokkertjes nodig

Volgens anderen is het echter helemaal niet nodig om extra lokmiddelen te gebruiken. Apple zou namelijk nooit dit soort aanbiedingen nodig hebben gehad om iPhones te verkopen, zelfs met redelijk hoge prijzen. Apple zou namelijk staan voor premium kwaliteit en gebruikers zouden daar zoals altijd gewoon voor willen betalen.

Daarnaast zou Apple sowieso nooit gebruikers lokken met aantrekkelijke extra’s. Het hoort niet bij het bedrijf en de smartphonemaker zou geen geld opofferen om meer toestellen te verkopen.

witte iPhone 8

Neemt OnePlus over door te dure iPhone X?

Wat er daadwerkelijk gaat gebeuren, weten we pas wanneer de iPhone X ook daadwerkelijk te koop is. Het zou kunnen dat deze als vanouds over de toonbank vliegt. Maar het is wel zo dat veel mensen de laatste tijd overstappen van duurdere merken naar de wat goedkopere Chinese alternatieven. Dus het zou toch kunnen dat Apple gebruikers iets extra’s zal moeten aanbieden om niet opeens gepasseerd te worden door OnePlus, die steeds dichter bij Apple kruipt.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters