Is een prijsdaling voor de iPhone X in zicht?

Verschillende analisten hebben onlangs hun verkoopverwachtingen van de iPhone X in het eerste kwartaal van 2018 verlaagd, omdat het toestel toch te duur zou zijn. Nu is er via DigiTimes een rapport opgedoken, waarin zou staan dat Apple de prijs van de iPhone X mogelijk zou kunnen verlagen om de tegenvallende vraag naar het toestel op te vangen. Deze prijsdaling zou zelfs ook kunnen gelden voor de ander 2017 toestellen.

Lagere vraag vooral in Singapore, Taiwan en Amerika

Het lijkt erop dat Apple te hoge verwachtingen had van de vraag naar de iPhone X. Dat betekent niet dat het toestel niet gewild is, maar veel mensen zullen het om de prijs toch moeten laten liggen. De geschatte verkoopresultaten van het nieuwe toestel blijken vooral tegen te vallen in Taiwan, Singapore en de Verenigde Staten. Helaas voor Apple is Amerika wel één van de belangrijkste markten voor het bedrijf, en zal er toch actie ondernomen moeten worden. Vandaar dat het bericht over de verlaagde prijs, hoewel het misschien grotendeels op wishful thinking berust, toch ergens een kern van waarheid zou kunnen hebben.

iPhone X prijsdaling

Ook prijsdaling voor iPhone 8 en 8 Plus

Naast de iPhone X blijken ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus het minder goed te doen dan verwacht. Ten minste, dat geven de analisten aan. Als Apple inderdaad gaat tornen aan de prijs van de iPhone X, zou het heel goed mogelijk zijn dat ook de iPhone 8 en 8 Plus een prijsverlaging krijgen. Hoe groot deze verlaging dan precies zou moeten zijn, is natuurlijk de vraag. Zou de iPhone X bijvoorbeeld niet meer te duur zijn met een 75 euro korting?

Aankondiging aangepaste prijs iPhone X vroeg 2018

Het is niet voor het eerst dat Apple een iPhone minder duur zou maken. Vaak dalen oudere toestellen iets in prijs, na de onthulling van de nieuwste modellen. Het lijkt er echter op dat Apple al eerder de prijzen van de 2017 toestellen zal moeten verlagen. Wachten tot  het einde van het jaar zou misschien te laat kunnen zijn. Als de prijsdaling daadwerkelijk doorgaat, zal dit waarschijnlijk aangekondigd woren tijdens het keynote evenement in de lente of tijdens het ontwikkelaarscongres WWDC 2018 in juni.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters