Informatie Face ID iPhone X gebruikers wordt met derden gedeeld

Zoals we weten is de TrueDepth camera van de iPhone X een knap staaltje technologie en op het moment het meest geavanceerde systeem om een smartphone te ontgrendelen. Je gezicht wordt tot in de kleinste details gescand door middel van meer dan 30.000 identifictiepunten. Dit is aan de ene kant geweldig, maar minder leuk wanneer deze gedetailleerde gegevens over je gezicht in de handen van derden vallen. En dat blijkt inderdaad te gebeuren.

Gegevens TrueDepth camera zouden op toestel blijven

Nog voordat de iPhone X in de winkel lag, maakten mensen zich al zorgen over de privacy. Apple verzekerde de wereld dat de gescande data alleen op het toestel zelf zou blijven en zelfs Apple zou geen toegang hebben tot de gegevens. Het zou best kunnen dat Apple zelf inderdaad niks doet met de gegevens, maar volgens een bericht in de Washington Post zouden iOS ontwikkelaars wel toestemming hebben om de gegevens te gebruiken en zelfs op te slaan op hun eigen servers.

TrueDepth camera iPhone X

iOS ontwikkelaars krijgen twee representaties van je gezicht

De ontwikkelaars zouden toegang hebben tot een draadmodel van je gezicht en nog erger: een live uitdraai van 52 unieke miniscule bewegingen van onder andere je oogleden en mond. Deze gegevens zouden inderdaad gebruikt kunnen worden om apps te optimaliseren voor de gebruiker. Ze zouden echter ook gebruikt kunnen worden door bijvoorbeeld marketeers en hackers om je emoties en betrokkenheid bij apps en reclames te kunnen tracken en uiteraard zijn er nog veel sinistere doeleinden te bedenken met de gegevens.

Eerst toestemming vragen

Het lijkt wat frivool van Apple om de gegevens zomaar te delen met ontwikkelaars. Het is niet omdat ze apps ontwikkelen, dat ze geen kwade bedoelingen kunnen hebben. Er zou ook om toestemming gevraagd kunnen worden voor het delen van de scans. Er zijn altijd wel mensen die hieraan mee zouden willen doen.

Via: The Next Web

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters