5 redenen om (niet) voor de iPhone X te kiezen

Het internet is de afgelopen dagen platgegooid met artikelen over de nieuwe iPhone X. Dat is ook niet zo gek, want het is een behoorlijk toestel en Apple lijkt weer als vanouds zijn best te hebben gedaan om er lekker voor te gaan. Natuurlijk heeft elk toestel zijn voordelen en nadelen en wij hebben de belangrijkste op een rijtje gezet. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de iPhone X te gaan.

Professionele foto’s

Als je al je foto’s met je smartphone maakt, is de iPhone X op het moment één van de beste toestellen om je foto’s naar een hoger niveau te tillen. De dubbele camera heeft 12 megapixel lenzen, welke allebei zijn uitgerust met optische beeldstabilisatie. Dit zorgt ervoor dat je zelfs mooie foto’s maakt als het wat donkerder is. De groothoeklens en telefotolens geven je optische zoom mogelijkheden en een digitale zoom tot 10x bij foto’s en 6x bij video’s. Daarnaast zijn de TrueDepth camera’s geoptimaliseerd om je beste selfies ooit te maken. Portrait mode heeft namelijk een nieuwe feature gekregen, waarbij je verschillende belichtingseffecten kunt uitproberen om studiokwaliteit foto’s te maken.

iPhone X camera

 

iPhone X Face ID

Apple heeft uiteindelijk besloten te stoppen met het geneuzel over de vingerafdrukscanner, waar alle smartphonemakers met randloze toestellen dit jaar mee te kampen hadden. In plaats daarvan heeft de iPhone X een geavanceerde gezichtsherkenningsfeature gekregen, waarbij een 3D map van je gezicht wordt gemaakt met meer dan 30.000 referentiepunten. Op deze manier hoef je alleen te kijken naar je toestel om hem bijvoorbeeld te ontgrendelen. De Face ID feature heeft de potentie om veel beter te werken dan een vingerafdrukscanner, welke soms wat moeilijkheden had als je bijvoorbeeld een vieze vinger bezig ging. Met Face ID maakt het niet uit of je gezicht vies is, de camera’s herkennen je zelfs als je een baard hebt laten staan.

Animoji’s

Hoewel het eigenlijk maar suffe kleine plaatjes zijn, kunnen emoji’s je bericht net dat extra beetje nuance geven zodat je tekst niet helemaal verkeerd wordt geïnterpreteerd. Je zit met emoji’s alleen wel vast aan de uitdrukkingen die van tevoren zijn vormgegeven door de designers. De iPhone X introduceert echter animoji’s. Dit zijn 3D emoji’s, welke precies jouw gezichtsuitdrukking overnemen, zodat er geen twijfel meer over bestaat wat de bedoeling van je appje is.

iPhone X animoji's

Veel te duur voor een smartphone

Een groot nadeel aan de iPhone X is helaas dat hij behoorlijk duur is. Eigenlijk veel duurder dan je ooit had gedacht aan een smartphone uit te zullen geven. Het basismodel met 64GB kost 1.159 euro en voor 256GB aan opslagruimte ben je maar liefst 1.329 euro kwijt. En daarbij is hij niet eens beschikbaar in het goud. Het is dus goed afwegen of de voordelen wel zoveel geld waard zijn.

iPhone X bestellen

Inham is niet alleen design technisch vervelend

En dan die rare inham aan de bovenkant. Om de verschillende sensoren aan de voorkant een plek te geven is er een stukje uit het display gehapt. Hoe je het ook wendt of keert, dat ziet er gewoon raar uit en is een stuk minder mooi dan gewoon een wat grotere rand. Maar behalve de esthetische bezwaren zorgt de inham ook voor rare taferelen in het gebruik van het toestel. Als je bijvoorbeeld fullscreen een spel speelt ontbreekt er standaard een stukje beeld. En als je het toestel liggend gebruikt om in de browser iets op te zoeken, krijg je links en rechts rare witte balken, zodat het beeld hier weer  niet verdwijnt in de inham. Het is een beetje half ass werk, en we denken dat iedereen het Apple had vergeven de stukjes display links en rechts van de inham waren opgeofferd en geen deel hadden uitgemaakt van het display.

Apple iPhone X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 design

HTC komt dit jaar nog met drie smartphones: specificaties opgedoken lees verder

iPhone X inham Android

Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android lees verder

Huawei logo

Voorkant Huawei Mate 10 gelekt: high-end toestel met dunne schermranden lees verder

Samsung Apple iPhone X geld

Zoveel verdient Samsung aan elke verkochte iPhone X lees verder

Google Pixel XL design taimen

Google Photos code lekt grootste feature Pixel 2 lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy Note 8

Eindelijk: je kunt de Bixby-knop van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 nu uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters