Dit zijn de tien must-have features van de iPhone X

Hoewel Apple tijdens de afgelopen keynote verschillende dingen heeft laten zien, is de iPhone X toch het apparaat dat de meeste aandacht opeist. De iPhone X komt met een x aantal mooie nieuwe ontwikkelingen. We hebben de tien beste features van het jubileumtoestel voor je op een rijtje gezet.

Geen Home Knop maar gebaren

Met de komst van een behoorlijke screen-to-body ratio wisten we eigenlijk allang dat de fysieke home knop het onderspit zou delven. Apple heeft in plaats van de knop een reeks van swipe gebaren gedacht om dezelfde functionaliteit weer terug te brengen. Zo kun je van onderen naar boven swipen om naar het beginscherm te gaan.

iPhone X swipe

Eén en al glasfestijn

Voor de behuizing van de iPhone X is Apple uit zijn dak gegaan met glas. Het toestel bestaat nu uit glas en roestvrij staal. Het glas is zowel aan de voor- als achterkant verwerkt. Het zou overigens wel erg stevig glas zijn, aangezien Apple ook aangeeft dat het toestel wat beter tegen een stootje kan dan eerdere iPhones.

iPhone X
De iPhone X

Draadloos opladen

Doordat er nu glas is gebruikt voor de iPhone X, opent dit de deur voor draadloos opladen. Eerder lukte dit niet door de aluminium behuizing van de iPhones, welke de signalen zou verstoren. Het toestel ondersteunt de Qi standaard en werkt dus met alle opladers die dit ook ondersteunen. Daarnaast heeft Apple natuurlijk zelf een leuk oplaadapparaatje ontwikkeld om meteen je Apple Watch en AirPods ook op te laden.

OLED display

De iPhone X is het eerste toestel van Apple dat een OLED display heeft gekregen. Het scherm is 5.8 inch groot en heeft een contrast ratio van 1.000.000:1 waar je u tegen zegt. Vanaf volgend jaar zou Apple alle toestellen gaan uitrusten met OLED’s.

Dubbele camera met dubbele beeldstabilisatie

Toen de Samsung Galaxy Note 8 werd gelanceerd hebben we uitgebreid geschreven over de dubbele camera met optische beeldstabilisatie voor beide lenzen. Dit werd vergeleken met de dubbele camera van de iPhone 7 Plus, welke maar één lens optisch gestabiliseerd heeft. Apple maakt korte metten met dit soort vergelijkingen door de dubbele camera van de iPhone X ook te voorzien van optische beeldstabilisatie voor beide camera’s. Op het moment zijn Samsung en Apple de enige smartphonemakers met deze feature.

Portrait Mode

Met Portrait Mode kun je professionele belichtingseffecten toevoegen aan je foto’s. Er zijn behoorlijk wat opties, zoals Natural Light, Studio Light, Contour Light, Stage Light en Stage Light Mono. Zo heb je voor elke gelegenheid en omstandigheid de perfecte belichting bij de hand. Portrait Mode kun je behalve met de dubbele camera ook lekker gebruiken voor je selfies.

iPhone X Portrait Lighting

Face ID: feature der features

Face ID is één van de meest spannende nieuwe features van de iPhone X. Acht verschillende camera’s en sensoren worden gebruikt om een 3D beeld te scannen van je gezicht. De nieuwe A11 Bionic chip verwerkt deze informatie met zijn nieuwe neural-engine, welke door machine learning je gezicht steeds beter leert kennen. Met Face ID kun je het toestel ontgrendelen, maar bijvoorbeeld ook betalen via Apple Pay en spelen met de nieuwe Animoji’s.

Face ID één van de nieuwe features

Animoji

De Animoji’s zijn de coolere neefjes van de emoji’s. De 3D poppetjes kun je koppelen aan je eigen gezichtsuitdrukkingen via het Face ID systeem. Deze laten je meteen zien je hoe erbij staat te kijken en kunnen je misschien nog het één en ander over jezelf leren. Je hebt keuze uit verschillende poppetjes en kunt deze natuurlijk versturen naar vrienden.

A11 Bionic Chipset

Apple’s nieuwe A11 Bionic chipset is wat dit allemaal mogelijk maakt. De chip heeft volgens Apple bovenmenselijke intelligentie en zou de slimste en meest krachtige chip zijn, die ooit in een smartphone is gestopt. De neural-engine zou tot 600 miljard handelingen tegelijk per seconde kunnen uitvoeren. De vier efficiëntie kernen zouden 70 procent sneller zijn dan bij de A10 Fusion chip en de twee prestatiekernen zouden tot 25 procent snellere prestaties leveren.

Langere batterijlevensduur

Als laatste op de lijst van features zijn we bij de batterij aangekomen. Gelukkig heeft Apple ook hieraan gedacht. Met zoveel nieuwe technologieën gaat de batterij meestal een stuk sneller leeg dan je zou willen. Vergeleken met de iPhone 7 zou de batterij van de iPhone X in ieder geval twee uur langer moeten meegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Pino -

  Apple is nu eenmaal de beste op de markt qua marketing, daarom niet qua product.

  Ik zie dat in mijn omgeving dagelijks. De algemene consument denk nu eenmaal niet na en daar spelen ze gretig op in.

  Eenmaal iemand veel geld voor iets betaald heeft zal die, om de eigen emotionele voldoening hoog te houden, de gebreken zoveel mogelijk negeren en ontkennen.

  Als er dan toch extra kosten aan vast hangen worden die als vanzelfsprekend beschouwd, weer owv die voldoening te voeden.

  Als je daar als bedrijf goed in bent, kan je zelfs lucht verkopen.

  Dat is wat ze noemen: goede marketing

 2. Theodoor vd Eeckeren -

  Totale waanzin en arrogantie ten top om zowel de headphone jack, de home button en de fingerprint scanner weg te halen een OLED scherm van amper 600 nits te installeren en geen standaar fast charging te ondersteunen en dan de prijs vervolgens FORS te verhogen.

  Wil je toch fast charging zoals al jaaaaaaaaren gebruikelijk bij de Galaxy’s moet je een afzonderlijke adapter kopen voor bijna eur 80. En dan ben je er nog niet, je moet dan ook extra een verloopkabeltje kopen om ‘m te kunnen aansluiten op de iphone.

  Ze zijn echt knettergek geworden bij Apple.

  Apple’s ongekende arrogantie en zelfingenomenheid wordt haar ondergang. Apple kijkt wat de consument wil maar denkt te weten wat de consument wil. En volgens die voorman van Appel in een interview op Youtube komen de gebruikers er vanzelf achter dat ze de aanpassingen van Apple nodig hebben. Pathetisch in het kwadraat.

  En wat is er dan ‘nieuw’? Emoji’s die de gelaatstrekken van je gezicht immiteren? Is iets voor kleuters die als ze het 2 keer gedaan hebben nooit meer doen.
  De facial recognition is onhandig. Als ik m’n telefoon uit m’n zak haal ontgrendel ik ‘m al met m’n vinger. Zelfde als mijn smartphone op de tafel/bureau ligt. Tikje met m’n vinger en de smartphone is unlocked. Kan niet met de iphone. Je MOET ‘m oppakken en voor je gezicht houden. Waardeloos en geeft geen toekomst.

  De in-screen fingerprint scanner die de S9 zal krijgen is in elk opzicht superieur en far more user-friendly.

  Ook hier heeft Apple geen enkel onderzoek gedaan naar de behoefte van de gebuiker (lees de fora op internet maar) maar vond dat ze een behoeft kon bepalen.

  De rest van de ‘nieuwigheidjes’ zijn slappe aftreksels van de S8 en de Note 8.

  Apple is als de dood een duidelijk volger van Samsung te worden. Dat zijn ze al jaren maar ze doen er alles aan te voorkomen dat het nog duidelijker wordt.

  Apple gebruikt geen OLED zoals iedereen (straks) maar het bullshit Super Retina. Ik bedoel maar…
  Apple wilde niet OOK net als Samsung de fingerprint scanner op de achterkant en heeft ‘m dus maar verwijderd. Net als de home button en de headphone jack. Want Apple wil in alles anders zijn. ALLES ten koste van ALLES met de gebruiker al duidelijk slachtoffer.

  Ik wil er mijn jaarinkomen op verwedden dat de verkopen van de iphone 8 en iphone X gigantisch zullen tegenvallen en dat de S8, de Note 8 en de V30 hiervan fors zullen profiteren. Apple heeft z’n laatste kans om het image van innovatief bedrijf voorgoed verspeeld.

  Volgens DJ KOH de CEO van Samsung krijgt de Note 9 volgende jaar als eerste ter werld een opbouwbaar scherm waardoor je van de Note zowel een smartphone als ene tablet kunt maken. Samsung is hier al meer dan 7 jaar mee bezig dus ga ik er van uit dat het perfect zal werken. Het Note 7 debacla hebben ze niet nog een keer nodig en dat zal ook niet gebeuren.

  Als de S9 een inline fingerprintsscanner krijgt en de Note 9 een opvouwbaar scherm is de achterstand van Apple voorgoed en zal alleen maar groter worden.

  9 van de 10 reacties op ongeacht welk forum op het net (zelfs Apple fora) zijn negatief over de iphone 8, iphone X en Apple als bedrijf.

  Apple zit een negatieve flow waar ik ze -mede gelet op de concurrentie – niet meer uit zie komen.

  1. tjey -

   Ik zie al genoeg.. Meneer heeft geen geld voor een iphone X dus dan maar afkraken. Blijf lekker bij samsung! Ik heb een s8+ 15 dagen kunnen gebruiken en heb hem direct op marktplaats verkocht. Voor een IOS gebruiker is dit een top ding met draadloze oortjes/ watch series 3. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Ik gebruik meestal dat ding 2 jaar en verkoopt redelijk erna ook nog. Alleen maar voordelen in mijn oog, maar meneer slijm wil liever bij samsung

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters