‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’

De iPhone X was de eerste iPhone met een TrueDepth camera aan de voorkant, maar daar blijft het niet bij. Apple wil het camerasysteem dat met infrarood diepte kan zien ook naar de achterkant van zijn smartphone brengen.

Volgens analisten van Barclays werkt Apple momenteel aan een nieuw camerasysteem voor de iPhone. Dat zou specifiek gemaakt zijn voor de achterkant van het toestel en TrueDepth-functies bevatten. Dat komt goed van pas bij bijvoorbeeld Augmented Reality.

TrueDepth camera aan achterkant

Momenteel heeft alleen de camera aan de voorkant van de iPhone TrueDepth. Dit werkt met een rasterprojector en infraroodcamera. De een projecteert tienduizenden punten op een oppervlak (zoals je gezicht), terwijl de ander het punten­patroon scant. Zo kan de diepte van een oppervlak nauwkeurig bepaald worden. Dat werkt nu alleen op je gezicht, maar ARKit kan ook profiteren van een betere inschatting van de diepte van een oppervlak.

Met een TrueDepth-camera aan de achterkant kan de iPhone straks nog nauwkeuriger virtuele objecten nauwkeuriger in de echte wereld plaatsen. Momenteel lukt dat Apple ook al aardig, maar wordt alleen de gewone camera aan de achterkant van de iPhone gebruikt.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Pas in 2019 beschikbaar

Verwacht het niet dit jaar al in de opvolger van de iPhone X die in september 2018 onthuld wordt, want het systeem is naar verluidt nog in ontwikkeling. De iPhone zou pas in 2019 TrueDepth aan de voor én achterkant krijgen. Dat wil echter niet zeggen dat de opvolger van de iPhone X saai wordt, want er gaan al volop geruchten over onder andere een iPhone X Plus en nog twee andere toestellen met Face ID. Check hier ook een bizarre iPhone X-kopie die op Android draait!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters