Wordt de iPhone X user interface echt zo lelijk?

Waar het uiterlijk van de iPhone X super gelikt zou gaan worden met een randloos display en dubbele camera, lijkt Apple geen inspiratie meer te hebben gehad bij het ontwerpen van de user interface. Van de paar foto’s die op zijn gedoken van het scherm, ziet het er erg grimmig en sober uit voor toekomstige iPhone X gebruikers. Weg geliktheid en weg design.

Random inham in bovenkant display

Als eerste is er de kwestie bovenaan het display. Het toestel heeft daar een inham in het scherm om plaats te maken voor de voorste camera, speaker en andere sensoren. Links en rechts van de inham is er dus nog wel een stuk display, dat Apple gaat gebruiken als een soort onderbroken statusbalk. Het is niet de meest elegante oplossing en het zal bij de meeste mensen wel even duren voordat het “nare” gevoel weer wegebt.

iPhone X user interface

Linkerflap voor tijd, locatie en terugknop

Links van de inham is de plek voor de tijd en je locatie. Daar vindt je ook de visuele indicatie van wanneer je aan het telefoneren bent en wanneer je iets aan het opnemen bent. Wanneer je aan de telefoon bent verschijnt er een groene afgeronde rechthoek als achtergrond bij de tijdsindicatie. Ben je iets aan het opnemen, dan krijg je dezelfde achtergrondbalk, maar dan in het rood. Als laatste biedt de user interface ons ook nog een terugknop in de linkerflap onder de tijd. Als je in een app bent hoef je dus niet meer onderaan het scherm te zijn, maar een zwart pijltje met tekst ernaast brengt je voortaan terug naar de vorige pagina.

iPhone X user interface

Rechts plaats voor signalen en batterij

Als we kijken naar de rechterkant van de statusbalk, zien we daar informatie over het netwerk en wifi signaal en de status van de batterij. Links boven de icoontjes zou een dubieuze stip te zien zijn, welke verdwijnt wanneer de vliegtuigmodus is ingeschakeld. Verder gebeurt er niet veel spannends in dit hoekje. De batterij krijgt wel een leuke animatie als je aan het opladen bent.

Keyboard met loze ruimte

Behalve aan de bovenkant van het display, is ook aan de onderkant wat gebrek aan goed design te bespeuren. Al je het keyboard oproept, valt het meteen op dat er een grote onbenutte ruimte onderaan is gecreëerd. Het keyboard is nu ook een rij hoger geworden om onderaan waarschijnlijk de speciale nieuwe animoji’s te huisvesten. Sommige mensen geven aan dat op de plek van de loze ruimte ook best een virtuele home knop geplaatst had kunnen worden.

iPhone X user interface

User interface doet af aan elegantie iPhone X

Hoewel Apple de ruimtes naast de inham op zich wel netjes heeft opgevuld, ziet het er helaas toch niet Apple achtig uit en is het jammer dat er niet extra moeite is gedaan om elk element van het toestel zo perfect mogelijk te maken. Het gaat tenslotte over het high tech jubileumtoestel.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters