Slecht nieuws voor Apple: is de iPhone X toch echt te duur?

Ondanks de hoge prijs van de iPhone X, was het een race om er één te kunnen bemachtigen toen het toestel eindelijk gepreorderd kon worden. Ook de voorspelde cijfers van het eerste kwartaal van 2018 waren behoorlijk rooskleurig. Verschillende analisten krabbelen nu echter terug en hebben de cijfers wat omlaag geschroefd.

Toch minder verkopen dan eerst werd voorspeld

Iedereen wist vanaf het begin al dat de iPhone X het duurste iPhone model zou worden Met het omlaag schroeven van de cijfers lijkt het alsof mensen even waren vergeten hoe duur het toestel ook alweer was en het zich het nu weer beginnen te realiseren. Analist Zhan Bin van Sinolink Securities kwam eerst met een voorspelling van 45 miljoen verkochte iPhone X toestellen in het eerste kwartaal van 2018. Volgens zijn laatste schatting zal dat echter toch “maar” 35 miljoen toestellen zijn. Hij geeft aan dat nu de eerste grote vraag naar het toestel is gestild, de markt zich toch zorgen begint te maken over de negatieve impact van de hoge prijs van de telefoon.

iPhone X verkoopcijfers omlaag

Ook Apple verwacht minder omzet

Naast verschillende andere analisten die de mening van Zhan delen, lijkt ook Apple zelf er minder vertrouwen in te hebben. De Taiwanese krant Economic Daily News meldt dat volgens productie officials van Apple, de iPhonemaker de verwachte verkoopcijfers omlaag heeft geschroefd van 50 miljoen naar 30 miljoen toestellen in het eerste kwartaal van 2018.

Andere analisten positiever over verkoopcijfers

Niet iedereen deelt deze wat minder positieve mening. Zo is Loop Capital ervan overtuigd dat er begin volgend jaar 40 tot 45 miljoen van de smartphones verkocht zullen worden en analisten van Jefferies gaan voor 40 miljoen iPhone X toestellen. Wie weet dat deze cijfers inderdaad waarheid zullen worden nadat mensen de vergelijking van Tim Cook horen, waarin hij de prijs van de iPhone X minder erg probeert te laten klinken.

iPhone X

iPhone X goedkoper dan kopje koffie

Hij geeft aan dat een iPhone X minder kost dan elke dag een kopje koffie drinken bij één van die fancy koffie barretjes. Hiermee doelt hij op het maandelijkse bedrag dat gebruikers kunnen betalen voor het toestel, waarbij je een soort lening aangaat. Hetzelfde zou ook opgaan wanneer je de iPhone X met een abonnement zou nemen. Maar zou iemand echt zijn koffie ritueel opgeven voor een telefoon?

Via: Gizmodo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters