7 dingen die Apple ons niet heeft verteld over de iPhone X

Tijdens Apple’s keynote hebben verschillende mensen van het Apple team van alles verteld over de iPhone X. Toch blijkt het dat ze sneaky genoeg niet alles hebben prijsgegeven. Er zijn nog wat kleine lettertjes, die we nader moeten bekijken. Gelukkig is het niet allemaal kwaadaardig en zijn er een paar positieve verzwijgingen.

Duurder dan duur

We weten al maanden dat de iPhone X (toen iPhone 8) de duurste iPhone zou worden en een prijs van 1000 dollar werd hier telkens bij genoemd. Tijdens de keynote werd een prijs van 999 dollar genoemd en werd hier verder niet op ingegaan. Wat er niet bij werd verteld is dat 999 dollar de prijs is voor de 64GB versie. Voor het 256GB ben je honderden euro’s meer kwijt. In Nederland zijn we sowieso duurder uit en is het goedkoopste model 1.159 euro. Het duurdere model kost je maar liefst 1.329 euro.

iPhone X bestellen

Het scherm is veel minder helder dan bij de Galaxy Note 8

De candela per vierkante meter (cd/m2) is een eenheid om luminantie te meten. Voor een smartphone is 300 cd/m2 helder genoeg om beelden goed te kunnen zien. De iPhone X heeft echter een helderheid van 635 cd/m2, wat behoorlijk helder is. Hoewel de helderheid van de iPhone X ver boven dat wat nodig is komt, blijft het nog ver achter bij de Galaxy Note 8 met een helderheid van 1.240 cd/m2. Uiteraard is het niet vreemd dat dit niet tijdens het evenement werd besproken.

Het notificatiecentrum is nog steeds op dezelfde plaats

Met het verdwijnen van de fysieke homeknop, moet je tegenwoordig swipen van onder naar boven om naar het hoofdscherm terug te gaan. Deze swipe beweging zal je misschien bekend in de oren klinken, aangezien we deze altijd gebruikten om naar het controlescherm te komen. Tijdens de keynote werd echter aangegeven dat je voor het controlescherm voortaan rechts boven naar beneden moet swipen. Uiteraard gaat het weer kriebelen, want van boven naar onderen swipen haalt normaal gesproken het notificatiecentrum tevoorschijn. Er werd tijdens het evenement echter niks meer gezegd over waar het notificatiecentrum dan gebleven is. Geen paniek, hij is er nog steeds en ook nog steeds op dezelfde plek. Je moet alleen links of in het midden van het scherm naar beneden swipen. Als je te ver naar rechts gaat krijg je dus het controle paneel.

iPhone X swipe

Er zijn twee verschillende versies van de iPhone X

Behalve dat er twee verschillende modellen zijn met een andere opslagcapaciteit, zijn er ook twee versies met een andere modem. Dit is omdat verschillende landen soms verschillende frequenties gebruiken voor draadloze communicatie. Het vreemde is echter dat de iPhone 8 vier verschillende modellen krijgt met verschillende modems. Waarom dit precies is, is helaas nog onduidelijk.

iPhone X

Normaal gesproken gebruikt Apple modems van Qualcomm en Intel. Het zou kunnen dat er bij de X maar van één leverancier modems zijn gebruikt. Al dat toevallig Qualcomm is, zou dat goed voor gebruikers uit kunnen pakken. Deze modems zijn meestal sneller dan de Intel modems, maar worden met opzet beperkt zodat alle toestellen gelijk zijn. Zonder de Intel beperking zouden de X toestellen misschien wel een snellere verbinding krijgen.

Het toestel ondersteunt “Quick Charge”

Hoewel dit tijdens de keynote technisch gezien wel is vermeld, kwam het maar heel snel voorbij op een slide. De slide werd echter gebruikt om een reeks aan features weer te geven en het feit dat je de telefoon ook supersnel kan opladen werd niet daadwerkelijk besproken. De iPhone X, samen met de 8 en 8 Plus, kunnen via de adapter binnen 30 minuten de batterij voor 50 procent opladen.

APPLE iPhone X

Ondersteuning voor HEIF en HEVC beelden

Tijdens Apple’s Worldwide Developers Conference eerder dit jaar, werd besproken dat de nieuwe iPhones andere beeld- en videoformaten zouden gaan ondersteunen. HEIF voor beelden en HEVC voor video, zou efficiënter zijn en minder plaats in beslag nemen op de telefoons. Hoewel het niet tijdens de keynote werd herhaald, moeten we dus niet vergeten dat opslag efficiënter gaat gebeuren op de iPhone X.

Ondersteuning voor Europese Satellietsysteem Galileo

Al lange tijd ondersteunen iPhones het GPS-netwerk dat in Amerika door het leger is ontwikkeld. Sinds 2011 is hier ondersteuning voor het Russische satellietsysteem aan toegevoegd. Met de komst van de nieuwe iPhones wordt ook ondersteuning voor het grootste Europese systeem Galileo erbij gedaan. Met al deze satellieten zou je denken dat je iPhone nu overal vindbaar is. Maar misschien is dat wel helemaal niet iets goeds.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters