Onvoorstelbaar: deze muziekvideo is compleet met de iPhone X gefilmd

Smartphones hebben tegenwoordig voor de meeste mensen de fotocamera vervangen en kunnen steeds professionelere beelden schieten. Wanneer het aankomt op professione films maken met de toestellen, blijven mensen echter nog wat terughoudend. Videograaf Tristan Pope bewijst echter met een korte film dat het wel degelijk mogelijk is. Hiervoor gebruikte hij de iPhone X en je zou niet zeggen dat de video afkomstig is van een smartphone.

Smoke and Mirrorless

Pope werkte samen met de getalenteerde hip hop danseressen carol Malak en Lizzie Fleitas om een bijzondere dans video op te nemen. De titel “Smoke and Mirrorless” is erg toepasselijk. De danseressen worden namelijk omhuld door kleurrijke paarse rook. Mirrorless verwijst naar het feit dat de iPhone X geen spiegelreflexcamera is.

Smoke and Mirrorless iPhone X video

Grenzen verleggen met iPhone X

Het is niet de eerste keer dat Pope aan de slag gaat met een iPhone voor het maken van een video. Eerder gebruikte hij hier bijvoorbeeld ook de iPhone 8 Plus voor, maar met de iPhone X wilde hij de grenzen van wat mogelijk is verleggen. Dit waren meerdere korte clips, maar deze nieuwe dansvideo is meer een echte korte film en vormt van het begin tot het einde een samenhangend geheel.

Framerate iPhone ideaal

Pope geeft aan dat hij altijd een fan is geweest van de 250fps camera van de iPhone. Hij legt uit dat om deze schietsnelheid voor elkaar te krijgen met een “echte” videocamera, het al snel een behoorlijk dure en grote camera zou worden. Het feit dat smartphones zo compact zijn en gewoon je hand passen, vindt hij een groot voordeel aan het maken van video’s met de apparaten.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters