Onvoorstelbaar: deze muziekvideo is compleet met de iPhone X gefilmd

Smartphones hebben tegenwoordig voor de meeste mensen de fotocamera vervangen en kunnen steeds professionelere beelden schieten. Wanneer het aankomt op professione films maken met de toestellen, blijven mensen echter nog wat terughoudend. Videograaf Tristan Pope bewijst echter met een korte film dat het wel degelijk mogelijk is. Hiervoor gebruikte hij de iPhone X en je zou niet zeggen dat de video afkomstig is van een smartphone.

Smoke and Mirrorless

Pope werkte samen met de getalenteerde hip hop danseressen carol Malak en Lizzie Fleitas om een bijzondere dans video op te nemen. De titel “Smoke and Mirrorless” is erg toepasselijk. De danseressen worden namelijk omhuld door kleurrijke paarse rook. Mirrorless verwijst naar het feit dat de iPhone X geen spiegelreflexcamera is.

Smoke and Mirrorless iPhone X video

Grenzen verleggen met iPhone X

Het is niet de eerste keer dat Pope aan de slag gaat met een iPhone voor het maken van een video. Eerder gebruikte hij hier bijvoorbeeld ook de iPhone 8 Plus voor, maar met de iPhone X wilde hij de grenzen van wat mogelijk is verleggen. Dit waren meerdere korte clips, maar deze nieuwe dansvideo is meer een echte korte film en vormt van het begin tot het einde een samenhangend geheel.

Framerate iPhone ideaal

Pope geeft aan dat hij altijd een fan is geweest van de 250fps camera van de iPhone. Hij legt uit dat om deze schietsnelheid voor elkaar te krijgen met een “echte” videocamera, het al snel een behoorlijk dure en grote camera zou worden. Het feit dat smartphones zo compact zijn en gewoon je hand passen, vindt hij een groot voordeel aan het maken van video’s met de apparaten.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters