Onvoorstelbaar: deze muziekvideo is compleet met de iPhone X gefilmd

Smartphones hebben tegenwoordig voor de meeste mensen de fotocamera vervangen en kunnen steeds professionelere beelden schieten. Wanneer het aankomt op professione films maken met de toestellen, blijven mensen echter nog wat terughoudend. Videograaf Tristan Pope bewijst echter met een korte film dat het wel degelijk mogelijk is. Hiervoor gebruikte hij de iPhone X en je zou niet zeggen dat de video afkomstig is van een smartphone.

Smoke and Mirrorless

Pope werkte samen met de getalenteerde hip hop danseressen carol Malak en Lizzie Fleitas om een bijzondere dans video op te nemen. De titel “Smoke and Mirrorless” is erg toepasselijk. De danseressen worden namelijk omhuld door kleurrijke paarse rook. Mirrorless verwijst naar het feit dat de iPhone X geen spiegelreflexcamera is.

Smoke and Mirrorless iPhone X video

Grenzen verleggen met iPhone X

Het is niet de eerste keer dat Pope aan de slag gaat met een iPhone voor het maken van een video. Eerder gebruikte hij hier bijvoorbeeld ook de iPhone 8 Plus voor, maar met de iPhone X wilde hij de grenzen van wat mogelijk is verleggen. Dit waren meerdere korte clips, maar deze nieuwe dansvideo is meer een echte korte film en vormt van het begin tot het einde een samenhangend geheel.

Framerate iPhone ideaal

Pope geeft aan dat hij altijd een fan is geweest van de 250fps camera van de iPhone. Hij legt uit dat om deze schietsnelheid voor elkaar te krijgen met een “echte” videocamera, het al snel een behoorlijk dure en grote camera zou worden. Het feit dat smartphones zo compact zijn en gewoon je hand passen, vindt hij een groot voordeel aan het maken van video’s met de apparaten.

Via: BGR

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters