Zo krijg je alsnog een homeknop op de iPhone X

De iPhone X is Apple’s eerste toestel met een randloos ontwerp. Dit geeft het toestel een gelikt uiterlijk, maar zorgt tegelijkertijd ervoor dat je geen fysieke homeknop en vingerafdrukscanner meer hebt. De vingerafdrukscanner heb je niet meer nodig dankzij Face ID en als vervanging voor de homeknop heb je nu een reeks andere handelingen om uit te voeren. Maar als je de goede oude homeknop mist, is er een manier om hem virtueel weer terug te krijgen.

Virtuele homeknop instellen

Het is eigenlijk vrij simpel om een virtuele homeknop te installeren en je hoeft er maar een paar keer voor te tappen.  Ga in de settings naar General > Accessibility > AssistiveTouch. Schakel de AssistiveTouch in en je krijgt een klein wit bolletje in een afgerond vierkantje op je scherm. Deze kun je overal plaatsen waar je wilt en is je nieuwe homeknop geworden. Als je erop tapt krijg je allerlei opties, waaronder ook naar je homescherm gaan.

Virtuele homeknop instellen

Geen iPhone X feature

AssistiveTouch is niet officieel in het leven geroepen om op je iPhone X toch een homeknop te krijgen. De feature bestond al voor iOS 11 en is bedoeld om mensen te helpen, die moeite hebben met de normale interacties met het scherm en de knoppen. Onder de virtuele knop zit namelijk ook de optie om bijvoorbeeld naar notificaties of je Control Centre te gaan. Ook kun je siri oproepen, het volume regelen en een screenshot maken.

AssistiveTouch

Soms wat aanwezig

Eigenlijk lijkt alle functionaliteit die je kunt bedenken wel verstopt te zitten in de knop, dus misschien is het sowieso handig om op je scherm te hebben staan. Hoewel het toch wel irritant wordt als je naar filmpjes kijkt, want het bolletje verdwijnt dan niet subtiel. Overigens verdwijnt hij wel weer als je een screenshot maakt.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters