Zo krijg je alsnog een homeknop op de iPhone X

De iPhone X is Apple’s eerste toestel met een randloos ontwerp. Dit geeft het toestel een gelikt uiterlijk, maar zorgt tegelijkertijd ervoor dat je geen fysieke homeknop en vingerafdrukscanner meer hebt. De vingerafdrukscanner heb je niet meer nodig dankzij Face ID en als vervanging voor de homeknop heb je nu een reeks andere handelingen om uit te voeren. Maar als je de goede oude homeknop mist, is er een manier om hem virtueel weer terug te krijgen.

Virtuele homeknop instellen

Het is eigenlijk vrij simpel om een virtuele homeknop te installeren en je hoeft er maar een paar keer voor te tappen.  Ga in de settings naar General > Accessibility > AssistiveTouch. Schakel de AssistiveTouch in en je krijgt een klein wit bolletje in een afgerond vierkantje op je scherm. Deze kun je overal plaatsen waar je wilt en is je nieuwe homeknop geworden. Als je erop tapt krijg je allerlei opties, waaronder ook naar je homescherm gaan.

Virtuele homeknop instellen

Geen iPhone X feature

AssistiveTouch is niet officieel in het leven geroepen om op je iPhone X toch een homeknop te krijgen. De feature bestond al voor iOS 11 en is bedoeld om mensen te helpen, die moeite hebben met de normale interacties met het scherm en de knoppen. Onder de virtuele knop zit namelijk ook de optie om bijvoorbeeld naar notificaties of je Control Centre te gaan. Ook kun je siri oproepen, het volume regelen en een screenshot maken.

AssistiveTouch

Soms wat aanwezig

Eigenlijk lijkt alle functionaliteit die je kunt bedenken wel verstopt te zitten in de knop, dus misschien is het sowieso handig om op je scherm te hebben staan. Hoewel het toch wel irritant wordt als je naar filmpjes kijkt, want het bolletje verdwijnt dan niet subtiel. Overigens verdwijnt hij wel weer als je een screenshot maakt.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters