iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar

Hoewel er niet evenveel exemplaren zijn verkocht van de iPhone X als Apple and verschillende analisten hadden voorspeld, heeft het toestel het toch behoorlijk goed gedaan. Dankzij de innovatie en de hoge prijs wist de smartphone in het laatste kwartaal van 2017 een astronomisch bedrag binnen te halen en versloeg het de hele Android markt.

Apple kaapt grootste deel winst

Volgens een nieuw rapport van de analyse firma Counterpoint, zou de iPhone X in het laatste kwartaal van 2017 in zijn eentje goed zijn geweest voor 35 procent van de winst in de hele smartphone industrie.

Dat is al een behoorlijk resultaat voor Apple, maar de iPhonemaker heeft nog veel meer om blij over te zijn. In het laatste kwartaal van 2017 was maar liefst 86 procent van de winst op de smartphonemarkt namelijk voor Apple.

iPhone X

Winst iPhone X groter dan hele Android wereld

Aangezien Blackberry en Windows Phone verwaarloosbaar waren in die periode, zou dat betekenen dat alle Android toestellen bij elkaar goed waren voor 14 procent van de winst. Dat zou betekenen dat de iPhone X tweeëneenhalf keer zoveel winst heeft binnengehaald als de hele Android wereld.

Twee Samsung toestellen tussen het iPhone geweld

Na de iPhone X deden ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus goed hun best om mee te helpen aan het hoge percentage. Samen waren ze goed voor 34,3 procent van de totale winst in de smartphone sector. Verder in de top tien vinden we de iPhone 7, 7 Plus, 6, 6S en SE. Op een zesde en achtste plek vinden we de Samsung Galaxy Note 8 en Galaxy S8 Plus met respectievelijk 3,9 procent en 1,7 procent.

Counterpoint percentages Q4 2017

Chinese smartphonemakers komen eraan

Het is duidelijk dat er niet veel Android toestellen verkocht zijn in het laatste kwartaal van 2017. Uiteraard zeggen deze cijfers ook alweer niet alles, maar we kunnen concluderen dat de iPhone X zijn steentje succesvol bijdraagt. Samsung lijkt aan de andere kant te moeten oppassen voor Chinese smartphonemakers, die met z’n alles winstgevender waren in het vierde kwartaal van 2017 dan voorheen.

Via: BGR

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

iPhone X Tesla Caviar

Maak kennis met de iPhone X Tesla van Caviar lees verder

Samsung Galaxy S8 Lite render

Samsung bereidt zich voor op langzame markt met Galaxy S8 Lite lees verder

Samsung Galaxy S10 concept

Samsung komt volgend jaar eindelijk met verrassende feature lees verder

OnePlus 6

OnePlus 6 gelanceerd: sneller, groter en geavanceerder dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 concept DBS Designing

Oeps, Samsung Galaxy Note 9 features gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters