iPhonefabrieken zouden Chinees milieu ernstig vervuilen

Chinese milieu-actiegroepen hebben Apple ervan beschuldigd het milieu van het land ernstig te beschadigen, door niets te doen aan de vervuilende fabrieken die de iPhone en de iPad en andere Apple-apparaten produceren.

Veiligheidsnetten in een Foxconn fabriek

Giftige gassen en zware metalen zouden ongehinderd de fabrieken uitstromen. Dit leidde er in zeker één nabij zo’n fabriek gelegen dorp toe dat de inwoners lijden onder een ‘fenomenale stijging van het aantal gevallen van kanker’.

Een lijvig rapport is uitgebracht door de milieugroeperingen, waarin staat dat zeker 27 toeleveranciers en fabrieken van Apple-producten zich aan vervuiling van het milieu schuldig maken. De regering van China zou erg weinig doen om de eigen bevolking hiertegen te beschermen.

De groeperingen kijken nu naar Apple, maar de afnemer van de producten zou zich niet voor de problemen interesseren, zo laten zij weten. Apple is al eerder beschuldigd van milieuvervuiling. Maar Apple zou zijn toeleveranciers niet willen aanspreken op deze praktijken. ”Dat kan alleen worden gezien als een opzettelijke weigering om hiervoor verantwoordelijkheid te nemen”, aldus het rapport.

Apple meldt juist dat de fabrieken aan strenge controles worden onderworpen, die regelmatig plaatsvinden. De Amerikaanse producent meldt aan Reuters dat het bedrijf ‘de hoogste standaard van sociale verantwoordelijkheid’ hanteert.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters