iPhonefabrieken zouden Chinees milieu ernstig vervuilen

Chinese milieu-actiegroepen hebben Apple ervan beschuldigd het milieu van het land ernstig te beschadigen, door niets te doen aan de vervuilende fabrieken die de iPhone en de iPad en andere Apple-apparaten produceren.

Veiligheidsnetten in een Foxconn fabriek

Giftige gassen en zware metalen zouden ongehinderd de fabrieken uitstromen. Dit leidde er in zeker één nabij zo’n fabriek gelegen dorp toe dat de inwoners lijden onder een ‘fenomenale stijging van het aantal gevallen van kanker’.

Een lijvig rapport is uitgebracht door de milieugroeperingen, waarin staat dat zeker 27 toeleveranciers en fabrieken van Apple-producten zich aan vervuiling van het milieu schuldig maken. De regering van China zou erg weinig doen om de eigen bevolking hiertegen te beschermen.

De groeperingen kijken nu naar Apple, maar de afnemer van de producten zou zich niet voor de problemen interesseren, zo laten zij weten. Apple is al eerder beschuldigd van milieuvervuiling. Maar Apple zou zijn toeleveranciers niet willen aanspreken op deze praktijken. ”Dat kan alleen worden gezien als een opzettelijke weigering om hiervoor verantwoordelijkheid te nemen”, aldus het rapport.

Apple meldt juist dat de fabrieken aan strenge controles worden onderworpen, die regelmatig plaatsvinden. De Amerikaanse producent meldt aan Reuters dat het bedrijf ‘de hoogste standaard van sociale verantwoordelijkheid’ hanteert.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters