iPhonegeruchten: twee schermformaten en veel kleurtjes in juni

Een beursanalist van Topeka Capital Markets, Brian White, heeft gemeld dat Apple in juni vermoedelijk niet een, maar twee nieuwe iPhones presenteert met verschillende schermformaten. Ook zou de nieuwe iPhone in verschillende kleuren beschikbaar komen.

iPhone 5S mock-up
iPhone 5S mock-up

De beursanalist memoreerde dat hij nog altijd een positief koopadvies voor het aandeel Apple afgeeft, ondanks de vreemde koersbewegingen van het aandeel in het afgelopen jaar. Eerst steeg het naar een absoluut record, boven de 700 dollar per aandeel, om vervolgens weer met een kwart in te storten.

Toch meldt White nog altijd te verwachten dat het aandeel Apple als gevolg van vernieuwingen van de portfolio verder zal stijgen naar 1111 dollar. De nieuwe iPhone 5S, zoals hij het toestel alvast doopt dat in juni op de markt zou moeten komen, helpt om het aandeel weer flink de lucht in te jagen.

Het aandeel Apple blijft volgens White de favoriet om te kopen. Hij schrijft dat in een brief aan investeerders. Hoewel beleggers lauw reageerden op de iPhone 5, die ze niet innovatief vonden, meldt White dat het allemaal wel meevalt met de daling van het aandeel. Dat heeft volgens hem vooral te maken met mensen die hun aandelen verkochten om te cashen voor het jaar om was; dat is fiscaal gunstig.

Terug naar de verwachtingen van White over de nieuwe portfolio voor 2013 van Apple, meldt hij dat het bedrijf veel meer soorten iPhones gaat aanbieden. Twee schermformaten, en diverse kleuren, en hij noemde er alvast een paar: roze, geel, blauw, wit/zilver en zwart. De productie van deze nieuwe iPhones zou in maart of april starten in de Chinese fabrieken.

Voorts meldt White dat de iPad mini de tabletmarkt stormenderwijs heeft veroverd, en dat hij verwacht dat de iPhone dit jaar bij China’s grootste telco zal worden verkocht, wat het aantal verkochte iPhones zal doen exploderen. Als China Mobile met zijn tientallen miljoenen klanten de iPhone beschikbaar stelt, zal het toestel niet meer aan te slepen zijn, zo is zijn verwachting.

White wijdde vervolgens nog wat woorden aan de veelbesproken Apple HDTV die het bedrijf in voorbereiding zou hebben. En sloot af met de opmerking dat 2013 een geweldig jaar wordt voor Apple, en iedereen die in het bedrijf besluit te investeren.

Bron: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters