Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper

Hoewel Apple niet de voorspelde verkoopresultaten heeft behaald met de iPhone X, is het absoluut niet zo dat het toestel geen geld heeft opgeleverd. Volgens Apple zou het zelfs het best verkopende model zijn tot nu toe. Toch heeft Apple door dat veel mensen het toestel niet hebben gekocht vanwege de hoge prijs en schatten analisten dat de nieuwe iPhones wat schappelijker geprijsd worden.

Lagere prijzen, meer verkopen

Tim Cook gaf tijdens een recente conferentie over de Apple verdiensten aan dat de iPhone X het best verkochte model is sinds de lancering in november vorig jaar. Waarschijnlijk hebben ze wel minder toestellen verkocht dan normaal, maar gezien de prijs hoefden ze ook niet evenveel toestellen te verkopen. Dit jaar zouden ze een andere strategie toepassen en voor een lagere prijs gaan met meer verkopen.

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Lagere prijzen nieuwe iPhones

Volgens UBS analist Steven Milunovich zou de iPhone X opvolger een prijs krijgen van 807 euro, zou het plus model met een prijskaartje komen van 887 euro en zou het goedkoopste model met het LCD display 606 euro kosten.

Milunovich geeft aan dat Apple ook voor een wat agressievere prijsdaling zou kunnen gaan en mogelijk de Plus modellen gaan verkopen voor 847 euro, de iPhone X opvolger voor 726 euro en het LCD model voor 565 euro. Bij deze prijzen moet je natuurlijk wel bedenken dat het Amerikaanse prijzen zijn en dat dezelfde iPhones in Nederland doorgaans nog wat duurder zijn.

Of nog nog goedkoper

Andere analisten zijn van mening dat de nieuwe iPhones nog goedkoper worden dan wat Milunovich voorstelt. Volgens RBC Capital Markets analist Amit Daryanani, zou de tweede generatie iPhone X verkocht worden voor 726 euro, het plus model voor 806 euro en de versie met het LCD scherm voor een bedrag van tussen de 564 euro en 605 euro.

Uiteraard zijn dit schattingen en zou Apple altijd nog iets geheel anders kunnen doen. Het enige dat vaststaat is dat het LCD model een stuk goedkoper zou moeten worden dan de huidige iPhone X.

Via: BGR

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters