Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones

Ming-Chi Kuo slaat weer toe. De bekende analist heeft in de afgelopen jaren keer op keer belangrijke informatie rondom de nieuwe iPhones gelekt. Hij was bijvoorbeeld de eerste die het design van de iPhone X bevestigde. De beste man heeft verschillende bronnen binnen de industrie, en is dus goed op de hoogte van Apple’s vermeende plannen. En ja hoor, ook die rondom de iPhones van volgend jaar!

iPhone X onthuld: wat doet Apple volgend jaar?

We hebben de onthulling van de nieuwe iPhones eindelijk achter de rug. Het event heeft ons echter alleen maar benieuwder gemaakt naar de iPhones van volgend jaar. 2018 dus. Apple bevindt zich namelijk in een opmerkelijke situatie. Samsung biedt met de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 in twee prijsklasses het nieuwste van het nieuwste. Alleen komt de Galaxy Note 8 een half jaar later uit, waardoor er weer wat nieuwigheden kunnen worden toegevoegd.

Apple iPhone X

Apple onthult al zijn toestellen tegelijkertijd. Dan hebben we het dit jaar dus over de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. Daar is niks mis mee, maar daardoor ga je de toestellen automatisch direct vergelijken. Als consument zul je immers moeten kiezen. Ter vergelijking: als de Galaxy S8 net is onthuld, dan kun je het vlaggenschip nog niet vergelijken met de Note 8.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben nog steeds het oude design, inclusief dikke schermranden. De directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zitten in de prijsklasse van de Galaxy S8. De iPhone X zit in de prijsklasse van de Galaxy Note 8, en in Nederland zelfs daarboven. Maar daar krijg je wel een gloednieuw design, dunne schermranden en Face ID voor terug.

Duidelijk verschil vertroebelt

Daardoor ontstaat er een duidelijk verschil, ondanks dat iPhone 8 onder de motorkap net zo krachtig is. Hoe maakt Apple volgend jaar dat onderscheid? Het lijkt analisten immers sterk dat het bedrijf opnieuw zijn consumenten dikke schermranden aan gaat smeren, waar Samsung in die prijsklasse wel het nieuwste van het nieuwste biedt, ook dit jaar al.

iPhone X geld

Vergis je immers niet, we hebben het niet over budgetmodellen. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zitten in de prijsklasse waarin Apple tot nu toe elk jaar zijn innovatie doorvoerde, en toen vond men het al dure toestellen. Nu moet je nog meer neerleggen voor het beste en nieuwste van Apple, en het lijkt erop dat de consument dat geen probleem vindt.

Maar hoe zit dat volgend jaar, als de opvolgers van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus ook dunne schermranden hebben? Smartphones zijn tegenwoordig sowieso krachtig genoeg, dus Apple zal met een nieuw design of echt opvallende features op moeten komen draven. Anders kunnen consumenten net zo goed geld besparen en voor de goedkopere modellen gaan.

Tussen nu en volgend jaar kan er een hoop veranderen. Verwacht echter niet een grote stap, zoals er met de iPhone X is gezet.

2018: Face ID voor alle iPhones, Touch ID komt hopelijk terug

Of komt er helemaal geen opvolger van de iPhone X? Het lijkt ons sterk, zeker wanneer toestellen met een dergelijk prijskaartje nog steeds zo succesvol zijn. Geld is geld. Maar goed, we geven het woord aan Ming-Chi Kuo. Dat is een van de bekendste Apple analisten. Hij wist jaar op jaar, ook met de iPhone X, als eerste informatie en details te lekken en te bevestigen.

Volgens hem krijgen alle iPhones in 2018 Face ID. Apple werkt nog steeds aan een oplossing voor de vingerafdrukscanner. De techgigant noemde Face ID de toekomst, maar stiekem wilde Apple dit jaar een vingerafdrukscanner in het scherm verwerken. Face ID was sowieso het doel, maar het bedrijf wilde wel een vingerafdrukscanner als backup. Het is immers een grote stap die voor veel frustratie kan zorgen, al helemaal bij de eerste generatie.

De vingerafdrukscanner komt dus gewoon weer terug. Althans, als het Apple lukt om de technische kant van het verhaal voor elkaar te krijgen. Naar verluidt is Apple van plan om die integratie namelijk ook bij de opvolgers van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus uit te voeren. Zo kunnen ook die toestellen dunnere schermranden krijgen.

Apple iPhone X

We kunnen de plannen van Apple dus kort samenvatten: alle iPhones krijgen volgend jaar Face ID, met hopelijk een vingerafdrukscanner in het scherm. Neem dit soort nieuws echter met een korrel zout. Ja, deze informatie klopt waarschijnlijk gezien de bron, maar het gaat in dit stadium enkel om plannen. Tussen nu en volgend jaar kan er een hoop veranderen. Verwacht echter niet een grote stap zoals er met de iPhone X is gezet.

Bron: 9to5Mac

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters