‘Futuristische iPhones krijgen gebogen scherm en Air View’

Opvallend nieuws vanmorgen: Bloomberg suggereert dat Apple aan twee baanbrekende stukjes technologie voor toekomstige iPhones werkt. De iPhone X vormde met zijn gloednieuwe design en Face ID een innovatieve upgrade. Maar ja, what’s next? Wellicht kunnen we nu dus voorzichtig antwoord op die vraag gaan geven.

Nieuwe features iPhones onthuld

Beide stukken technologie zijn volgens betrouwbare bronnen nog in ontwikkeling. Sterker nog, in een vroeg stadium. Naar verluidt gaat het nog minstens twee jaar duren voor ze potentieel naar de iPhone komen. De eerste feature is navigatie middels gestures, maar zonder het touchscreen aan te raken.iPhone nieuwe features

Zwevende boven het scherm dus, met je vingers. De tweede feature is het implementeren van een gebogen scherm. Net zoals je bijvoorbeeld gewend bent van de Samsung Galaxy S9. Het biedt een futuristische gebruikservaring waarbij de scherm wegloopt in de randen. Nog meer randloos, dan bij de iPhone X.

Aan de andere kant vindt niet iedereen het even mooi. Het biedt echter wel een manier voor Apple om te innoveren, hoe geforceerd dan ook. Met steeds dunnere schermranden wordt het steeds lastiger om je qua design te onderscheiden. De gebogen schermranden zouden volgens Bloomberg overigens juist aan de boven-en onderkant wegbuigen, in plaats van de zijkanten.

Samsung Galaxy S4

De gesture-feature kennen we van de Samsung Galaxy S4. Gebruikers konden middels bewegingen in de lucht door foto’s swipen, of door een webpagina scrollen. Apple’s variant heet Air View, en kun je vergelijken met 3D Touch. Door met je vinger boven een specifiek gebied van het scherm te zweven, komt er meer contextuele informatie tevoorschijn.

Microsoft werkte naar verluidt een paar jaar geleden ook aan een dergelijke implementatie. Hoe dan ook blijft het de vraag wat je er aan hebt. Bij Samsung verdween de feature als een gimmick die niemand gebruikte, een verhaal dat we ook kennen van de concurrentie.

Het is in ieder geval duidelijk dat Apple nog steeds bezig is met innoveren. Ongetwijfeld zijn er nog veel meer nieuwe technologieën in ontwikkeling. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

🔥Lees ook: OnePlus onthult officieel specificaties OnePlus 6

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters