Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen

Hoewel het jaar nog niet voorbij is, staan smartphonemakers alweer volop in de startblokken om volgend jaar de strijd om het beste vlaggenschip toestel opnieuw te beginnen. Middenin die strijd is er ook nog altijd de eeuwigdurende battle tussen iOS en Android. Een nieuw rapport doet echter vermoeden dat de nieuwe iPhones volgend jaar meteen al een streepje voor hebben op Android toestellen door hun efficiëntere chipset.

Nieuwe iPhones krijgen 7nm chipset

Een van de belangrijkste componenten van een smartphone is de chipset. Elk jaar zien we ook chipsets verschijnen welke meer aankunnen en efficiënter werken, waardoor de toestellen ook weer beter presteren. Volgens het rapport zou Apple samen met de grote halfgeleiderfabrikant TSMC bezig zijn met het ontwikkelen van de nieuwe chips voor de iPhones van volgend jaar. En deze zouden gebouwd worden op een 7nm proces. Dat zou de chips in ieder geval een stuk efficiënter moeten maken dan de chips die op het moment in smartphones zitten.

Apple iPhone X 3D-sensor

Apple volgend jaar enige met 7nm chipset

Het lijkt er echter op dat de chips ook volgend jaar de efficiëntste op de markt zullen zijn. Het rapport geeft aan dat op het moment alleen Samsung en Apple klaar zouden zijn om volgend jaar 7nm chips massaal te gebruiken. En hoewel Samsung er klaar voor zou zijn, zou de smartphonemaker de nieuwe Galaxy S9 toestellen hier niet mee uitrusten. De Galaxy S9 toestellen krijgen of een Snapdragon 845 chipset of Samsung’s eigen Exynos 9810. Eerdere berichten gaven aan dat de Snapdragon 845 ook op een 7nm proces gebouwd zou worden. Maar het blijkt nu dat voor zowel de Snapdragon 845 als Exynos 9810 chips een nieuw 10nm proces gebruikt zal worden, wat ze net iets minder zou maken dan de chipset van de nieuwe iPhones.

Smartphonemakers eind 2018 klaar voor nieuwe chip

Wel zouden smarpthonemakers ernaar streven om tegen het einde van 2018 klaar te zijn voor het 7nm proces. Maar dan zijn de meeste vlaggenschepen al gelanceerd en zouden de meeste toestellen dus al met een achterstand beginnen ten opzichte van de nieuwe iPhones (welke overigens ook meestal rond het einde van het jaar worden gepresenteerd). Het zou dus misschien kunnen dat iedereen rond dezelfde tijd klaar is voor het 7nm proces, maar dat Apple het voordeel heeft nieuwe toestellen laat in het jaar te onthullen.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters