iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android

Op het moment is de iPhone X één van de meest geavanceerde toestellen op de markt. Onlangs opgedoken Geekbench scores van de Galaxy S9 lijken zelfs aan te geven dat ook Samsung’s aankomende vlaggenschip het aflegt tegen de iPhone X. Er is echter één ding, waarin zelfs de iPhone X het niet kan winnen van Android toestellen. Geen van de nieuwe iPhones is namelijk uitgerust met geavanceerde LTE technologieën. Daar lijkt echter verandering in te komen met de 2018 iPhones in samenwerking met Intel.

Geavanceerde functionaliteit Qualcomm modems beperkt

Op het moment gebruikt Apple zowel modems van Qualcomm als Intel. Apple probeert altijd meer dan één leverancier te gebruiken voor de onderdelen, zodat de kans op leveringsproblemen minder groot is. Daarnaast zorgt het ervoor dat Apple niet van één leverancier afhankelijk is en een betere onderhandelingspositie heeft. Het nadeel is echter dat niet beide modems dezelfde capaciteiten hebben. De Qualcomm modems komen namelijk met geavanceerde LTE technologieën, die bij de Intel varianten helaas ontbreken. Om ervoor te zorgen dat alle iPhones hetzelfde werken, worden de Qualcomm modems in hun functionaliteit met opzet beperkt.

Qualcomm vs Intel

Volgend jaar ook geavanceerde 5G Intel chips

Volgens een nieuw rapport gaat hier volgend jaar verandering in komen. Het bekende analyse-bedrijf KGI zou met een rapport zijn gekomen, waarin wordt geclaimd dat de iPhones van volgend jaar uitgerust zullen zijn met veel snellere modems van zowel Intel als Qualcomm. Maar liefst 70 tot 80 procent van de modems zou echter geleverd gaan worden door Intel. Volgens een ander rapport zou Apple met Intel aan het samenwerken zijn om een nieuwe 5G modem te ontwikkelen. Dit zou te maken kunnen hebben met  het feit dat Apple op het moment verwikkeld is in een juridische strijd met Qualcomm over de prijs van door Apple gebruikte patenten. Het lijkt erop dat Apple zoveel mogelijk los probeert te komen van de chipfabrikant.

Als het goed is zou Apple met de nieuwe Intel chip de iPhones met een Qualcomm modem niet meer hoeven te beperken. En wie weet dat er uiteindelijk helemaal geen Qualcomm chips meer in iPhones worden gebruikt.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters