‘Eerste details chip iPhone 9 duiken op’

Deze week is indirect de toekomst van de iPhone onthuld. Consumenten kunnen op innovatieve veranderingen rekenen dankzij PowerVR.

De toekomst van smartphones

Elk jaar lijken gebruikers meer eisen te stellen aan de nieuwe vlaggenschip toestellen. Verwacht wordt dat graphics steeds beter worden, terwijl de smartphones toch sneller worden. Batterijen moeten hierbij alsnog even lang of zelfs langer meegaan. Om aan deze wensen te kunnen voldoen zijn bedrijven constant bezig met het ontwikkelen van betere componenten. Eén van die bedrijven is Imagination Technologies. Deze is verantwoordelijk voor de PowerVR GPU’s. De PowerVR graphics processing units staan erom bekend een toestel te voorzien van superieure grafische prestaties. Het bedrijf komt binnenkort met een nieuwe GPU architecture: PowerVR Furian. Deze zal naar verwachting vanaf eind 2018 gebruikt worden in nieuwe smartphones, waaronder ook Apple’s iPhone toestellen.

PowerVR Furian grote verbetering ten opzichte van Rogue

Afgelopen woensdag kondigde Imagination Technologies de update van de huidige PowerVr Rogue ann. De nieuwe PowerVR Furian zal de eerste grote update zijn sinds 2010. De Furian zou vergeleken met de Rogue GPU een verbetering voor gaming prestaties betekenen van tussen de 70% en 90%. GFLOPS prestaties zouden 35% beter zijn. Ook zouden prestaties wat betreft de fill rate dichtheid met 80% vooruit gaan. Dit zou casual gaming en de user interface ten goede zal komen.PowerVr Furian

Update maakt geavanceerde toepassingen mogelijk

Vice president van ABI Research, Sam Rosen, geeft aan dat de update onder andere nodig is in verband met nieuwe AR en VR applicaties. Ook de opkomst van zelflerende systemen zorgt voor de noodzaak van meer geavanceerde GPU’s. Volgens Rosen zou Imagination Technologies met de Furian een grafische architectuur neerzetten, welke capabel is de next gen technologieën en applicaties te ondersteunen en zelfs mogelijk te maken.

iPhone 9 met PowerVR Furian?

Op het moment is Apple aandeelhouder en licentiehouder van Imagination Technologies. Apple gebruikt de PowerVR serie in meerdere toestellen. Het is daarom erg aannemelijk dat het bedrijf de nieuwe PowerVR CPU ook zal implementeren in nieuwe iPhones. Het resultaat zou mogelijk een iPhone kunnen zijn met 4k graphics, gaming met een hogere resolutie, zelflerende software en verbeterde augmented en virtual reality applicaties. En dit allemaal terwijl Furian ervoor zorgt dat de batterij nog steeds goed presteert en niet onmiddellijk leeg loopt.

Bron: Imagination Technologies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters