Minder iPhones maar meer winst voor Apple afgelopen kwartaal

Sinds gisteren is op de website van Apple de cijfers van afgelopen kwartaal verschenen. Hieruit kunnen we concluderen dat Apple minder iPhones heeft verkocht dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Ondanks dat is de omzet en winst wel gestegen.

Apple

Met de kwartaalcijfers van Apple van afgelopen kwartaal kunnen we zien dat het Amerikaanse bedrijf minder iPhones heeft verkocht dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Afgelopen kwartaal heeft het bedrijf namelijk 50,8 miljoen iPhones verkocht. Hetzelfde kwartaal vorig jaar was dit aantal 51,2 miljoen. Een kwartaal eerder, eind 2016, verkocht het bedrijf 78,3 miljoen iPhones. Het verschil tussen het laatste kwartaal van 2016 en het eerste kwartaal van dit jaar heeft te maken met de verschijning van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Beide toestellen werden in september vorig jaar aangekondigd.

All About Phones Apple iPhone 7 review

De omzet van Apple is wél omhoog gegaan. Dit heeft deels te maken doordat de gemiddelde prijs van elk verkochte iPhone wat omhoog is gegaan. De gemiddelde prijs per verkochte iPhone is 655 dollar, vergeleken met 642 dollar een jaar geleden. De omzet van dit kwartaal was 52,9 miljard dollar. Vorig jaar hetzelfde kwartaal had het bedrijf 50,6 miljard dollar.

Apple verkoopt niet alleen iPhones, maar ook andere producten, zoals de iPad. Het aantal verkochte iPads daalde met maar liefst 13,6%. Waar het wel beter mee gaat, is met de verkoop van de Macbooks. Hiervan zijn er afgelopen kwartaal zo’n 4,2 miljoen van verkocht. Dit is met een stijging van 5% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De omzet van de categorie ‘Overig’ is van 2,2 miljard dollar naar 2,9 miljard dollar gegaan. Producten die bij deze categorie horen zijn de Apple TV, de Apple Watch en alle dongels voor een aantal apparaten, zoals die voor de iPhone 7 en de nieuwe MacBook Pro. Laatstgenoemde biedt namelijk alleen een aantal USB C-poorten. De iPhone 7 heeft alleen een Lightning-poort, waardoor je ook een kabel of dongel nodig hebt voor het verbinden van je iPhone en MacBook.

Bron: Apple via Tweakers

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters