Minder iPhones maar meer winst voor Apple afgelopen kwartaal

Sinds gisteren is op de website van Apple de cijfers van afgelopen kwartaal verschenen. Hieruit kunnen we concluderen dat Apple minder iPhones heeft verkocht dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Ondanks dat is de omzet en winst wel gestegen.

Apple

Met de kwartaalcijfers van Apple van afgelopen kwartaal kunnen we zien dat het Amerikaanse bedrijf minder iPhones heeft verkocht dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Afgelopen kwartaal heeft het bedrijf namelijk 50,8 miljoen iPhones verkocht. Hetzelfde kwartaal vorig jaar was dit aantal 51,2 miljoen. Een kwartaal eerder, eind 2016, verkocht het bedrijf 78,3 miljoen iPhones. Het verschil tussen het laatste kwartaal van 2016 en het eerste kwartaal van dit jaar heeft te maken met de verschijning van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Beide toestellen werden in september vorig jaar aangekondigd.

All About Phones Apple iPhone 7 review

De omzet van Apple is wél omhoog gegaan. Dit heeft deels te maken doordat de gemiddelde prijs van elk verkochte iPhone wat omhoog is gegaan. De gemiddelde prijs per verkochte iPhone is 655 dollar, vergeleken met 642 dollar een jaar geleden. De omzet van dit kwartaal was 52,9 miljard dollar. Vorig jaar hetzelfde kwartaal had het bedrijf 50,6 miljard dollar.

Apple verkoopt niet alleen iPhones, maar ook andere producten, zoals de iPad. Het aantal verkochte iPads daalde met maar liefst 13,6%. Waar het wel beter mee gaat, is met de verkoop van de Macbooks. Hiervan zijn er afgelopen kwartaal zo’n 4,2 miljoen van verkocht. Dit is met een stijging van 5% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De omzet van de categorie ‘Overig’ is van 2,2 miljard dollar naar 2,9 miljard dollar gegaan. Producten die bij deze categorie horen zijn de Apple TV, de Apple Watch en alle dongels voor een aantal apparaten, zoals die voor de iPhone 7 en de nieuwe MacBook Pro. Laatstgenoemde biedt namelijk alleen een aantal USB C-poorten. De iPhone 7 heeft alleen een Lightning-poort, waardoor je ook een kabel of dongel nodig hebt voor het verbinden van je iPhone en MacBook.

Bron: Apple via Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bart -

    Hun producten zijn goed en krijgen allemaal de laatste nieuwe updates en voor de minimale veranderingen kopen mensen geen nieuw toestel. Mijn iPhone 6 doet het nog prima en voor de minimale veranderingen ga ik geen 100den euro’s uitgeven. Indien er nog eens een totaal nieuw ontwerp komt zal ik er wel één kopen, vroeger was het elk jaar, hetzelfde met iPads. Nu ga ik stilaan denken om mijn air 2 64Gb te vervangen als er een nieuwe komt.

Geheime wapen Huawei P11 gedemonstreerd: iPhone X-kopie lees verder

Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X lees verder

Sony Xperia

Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden lees verder

Samsung Galaxy S9

Haarscherpe renders tonen Samsung Galaxy S9 lees verder

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters