‘Samsung verandert last-minute grote functie Samsung Galaxy S8 ‘

Samsung heeft last-minute besloten dat de irisscanner van de Samsung Galaxy S8 niet voldoet. Daarom heeft de Koreaanse fabrikant een andere oplossing geïmplementeerd.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8Het lijkt erop dat Samsung problemen heeft met de langverwachte Samsung Galaxy S8.  Dat blijkt uit een artikel van de Koreaanse publicatie Korea Daily. Een woordvoerder zou tegenover de krant uitgelegd hebben dat de irisscanner niet goed werkt. Althans, niet goed genoeg. De smartphonefabrikant zou besloten hebben om gezichtsherkenning aan zijn vlaggenschip toe te voegen, om frustratie bij de consument te voorkomen.

Irisscanner

De meeste gebruikers ontgrendelen hun toestel immers tientallen keren per dag, misschien zelfs honderden keren. Zelfs al herkent de irisscanner slechts een op de vijf keer je oog niet, dan komt dat alsnog neer op tientallen frustratiemomentjes per dag. Volgens de woordvoerder van Samsung werkt de gezichtsherkenning implementatie in minder dan 0.01 seconden.

Prototypes

Samsung testte naar verluidt een aantal weken terug nog meerdere prototypes. Het is dan ook onduidelijk of de irisscanner helemaal wordt weggehaald, of dat beide systemen elkaar ondersteunen. Waarschijnlijk is er op het moment van schrijven al een beslissing genomen, gezien de massaproductie al bijna van start gaat.

iPhone 8

De beslissing kan ook zijn genomen vanwege recente geruchten rondom de iPhone 8. Insiders wijzen erop dat het nieuwe vlaggenschip van Apple razendsnel gezichten kan herkennen. Daarnaast kan de iPhone 8 middels een 3D-camera naar verluidt ruimtes in kaart brengen. Daarmee zet Apple de eerste stap naar augmented reality.

Smart Lock

De precieze redenen zullen waarschijnlijk een mysterie blijven, maar het is duidelijk dat Samsung op het laatste moment nog veranderingen heeft doorgevoerd. Android heeft overigens al een ingebouwde gezichtsherkenning-optie, Smart Lock. De kans bestaat dat de Koreaanse fabrikant simpelweg die optie heeft aangezet, iets wat niet het geval is bij de Galaxy S7. Toestellen hebben daar geen speciale hardware voor nodig.

Bron: The Investor via SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. phildp -

    De smartphonefabrikant zou besloten hebben om gezichtsherkenning – NIET – aan zijn vlaggenschip toe te voegen, om frustratie bij de consument te voorkomen.

Samsung Galaxy S8 Active

‘Zo ziet de extra stevige Samsung Galaxy S8 Active eruit’ lees verder

ov-chip mobiel

Ov-chip mobiel: Je kunt nu met je smartphone inchecken lees verder

Samsung Galaxy Note 8

‘Strakke phablet: dummy Samsung Galaxy Note 8 gespot’ lees verder

iPhone 8 mal

Gelekte iPhone 8 mal suggereert dat toestel groter zal zijn dan iPhone 7 lees verder

smartphone kiezen

OnePlus 5 met dubbele camera en geen antennelijnen duikt op lees verder

Moto Z2 Play

Moto Z2 Play gecertificeerd: uiterlijk en specificaties bekend lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters