‘Samsung verandert last-minute grote functie Samsung Galaxy S8 ‘

Samsung heeft last-minute besloten dat de irisscanner van de Samsung Galaxy S8 niet voldoet. Daarom heeft de Koreaanse fabrikant een andere oplossing geïmplementeerd.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8Het lijkt erop dat Samsung problemen heeft met de langverwachte Samsung Galaxy S8.  Dat blijkt uit een artikel van de Koreaanse publicatie Korea Daily. Een woordvoerder zou tegenover de krant uitgelegd hebben dat de irisscanner niet goed werkt. Althans, niet goed genoeg. De smartphonefabrikant zou besloten hebben om gezichtsherkenning aan zijn vlaggenschip toe te voegen, om frustratie bij de consument te voorkomen.

Irisscanner

De meeste gebruikers ontgrendelen hun toestel immers tientallen keren per dag, misschien zelfs honderden keren. Zelfs al herkent de irisscanner slechts een op de vijf keer je oog niet, dan komt dat alsnog neer op tientallen frustratiemomentjes per dag. Volgens de woordvoerder van Samsung werkt de gezichtsherkenning implementatie in minder dan 0.01 seconden.

Prototypes

Samsung testte naar verluidt een aantal weken terug nog meerdere prototypes. Het is dan ook onduidelijk of de irisscanner helemaal wordt weggehaald, of dat beide systemen elkaar ondersteunen. Waarschijnlijk is er op het moment van schrijven al een beslissing genomen, gezien de massaproductie al bijna van start gaat.

iPhone 8

De beslissing kan ook zijn genomen vanwege recente geruchten rondom de iPhone 8. Insiders wijzen erop dat het nieuwe vlaggenschip van Apple razendsnel gezichten kan herkennen. Daarnaast kan de iPhone 8 middels een 3D-camera naar verluidt ruimtes in kaart brengen. Daarmee zet Apple de eerste stap naar augmented reality.

Smart Lock

De precieze redenen zullen waarschijnlijk een mysterie blijven, maar het is duidelijk dat Samsung op het laatste moment nog veranderingen heeft doorgevoerd. Android heeft overigens al een ingebouwde gezichtsherkenning-optie, Smart Lock. De kans bestaat dat de Koreaanse fabrikant simpelweg die optie heeft aangezet, iets wat niet het geval is bij de Galaxy S7. Toestellen hebben daar geen speciale hardware voor nodig.

Bron: The Investor via SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. phildp -

    De smartphonefabrikant zou besloten hebben om gezichtsherkenning – NIET – aan zijn vlaggenschip toe te voegen, om frustratie bij de consument te voorkomen.

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters