Is de Samsung Galaxy S9 nu al opgedoken?

De Samsung Galaxy Note 8 is nog niet eens aangekondigd, maar toch lijkt het er nu al op dat de Samsung Galaxy S9 is opgedoken. Of is de fabrikant creatief aan het knutselen geslagen met modelnummers?

Modelnummers: cryptisch, maar ook waardevol

De kans is groot dat je het modelnummer van je smartphone niet kent. En waarom zou je ook? Elk toestel heeft immers een normale naam.

Toch zorgen die modelnummers ervoor dat we vaak al voor de lancering weten wat voor specificaties een toestel heeft. Fabrikanten halen geregeld hun smartphones door benchmarktests. Daarmee kunnen ze testen hoe goed het toestel in kwestie presteert.

Samsung Galaxy S8 Plus design
De Samsung Galaxy S8

Daarbij wordt het modelnummer van een toestel vrijgegeven. Door die met andere toestellen te vergelijken, kunnen we vaak de gelekte specificaties aan een naam koppelen. En voilà: je weet de specificaties van een onaangekondigde smartphone.

Samsung gebruikte SM-G920 en SM-G925 voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge hadden vervolgens de modelnummers SM-G930 en SM-G935. Klinkt logisch toch?

Dit jaar brak Samsung echter met die traditie. Bij de Galaxy S8 en Galaxy S8+ zou je SM-G940 en SM-G945 verwachten, maar de fabrikant koos voor SM-G950 en SM-G955. Waarschijnlijk omdat 4 een ongeluksgetal in China is.

Samsung Galaxy Note 8
De Samsung Galaxy Note 8

Om dezelfde reden kwam OnePlus dit jaar met de OnePlus 5, de opvolger van de OnePlus 3T. 6 is gelukkig geen ongeluksgetal, dus voor de Samsung Galaxy S9 kun je op SM-G960 rekenen. Opnieuw: klinkt logisch.

Is de Samsung Galaxy S9 nu al opgedoken?

Samsung begon dit jaar extra vroeg aan de ontwikkeling van de Samsung Galaxy S9. Daardoor zal er waarschijnlijk ook eerder gelekte informatie opduiken. Toch konden we onze ogen niet geloven toen er deze week een benchmarktest met het model nummer SM-G960 opdook.

Om het nog verwarrender te maken: de specificaties zijn lang niet zo high-end als je zou verwachten. Het toestel maakt gebruik van de onaangekondigde Qualcomm Snapdragon 840, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen.

Dat zijn wel erg bescheiden specs. Waar hebben we dan wel mee te maken? Er zijn twee opties. Of dit gaat om een goedkopere variant van de Galaxy S8. Denk aan een Galaxy S8 Lite, of een Galaxy S8 Mini.

Bixby Voice

Of het is wel een zeer vroeg Galaxy S9 prototype, dat getest wordt met een onuitgebrachte chipset. We zitten immers nog ver van de lancering van het vlaggenschip af, dus dit kan gewoon een test zijn met een willekeurige hoeveelheid werkgeheugen.

Hoe dan ook is de conclusie simpel: Samsung werkt sowieso aan de Galaxy S9, maar we weten nog niks over het toestel. Op naar 2018, maar eerst zal de Galaxy Note 8 nog het strijdtoneel betreden.

Bron: Primate Labs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Oplettend -

  Je hebt een hele grote fout in je artikel maat.

  Samsung gebruikte SM-G920 en SM-G925 voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge hadden vervolgens de modelnummers SM-G930 en SM-G935. Klinkt logisch toch?

  Dit jaar brak Samsung echter met die traditie. Bij de Galaxy S8 en Galaxy S8+ zou je SM-G450 en SM-G455 verwachten, maar de fabrikant koos voor SM-G940 en SM-G945. Waarschijnlijk omdat 4 een ongeluksgetal in China is.

  Heb je jou artikel überhaupt wel nagelezen? Voor je op post klikte. Bij de galaxy s8 zou ik g940 en g945 verwachten, gezien de g930 en g935 van de s7 lijn. Wat heb jij geschreven dan?….. -_-

  1. Dominick Viëtor -

   Daar is een foutje ingeslopen inderdaad. Het moet natuurlijk zijn dat G94x is overgeslagen en het G95x is geworden. Is aangepast, dank voor de oplettendheid!

   1. Erik -

    Eerst artikelen door de hoofdredacteur laten controleren voortaan en dan pas publiceren!!
    Het staat de laatste tijd vaak vol met fouten..

 2. Rick -

  Ik snap de verwarring over het modelnummer voor de S8 niet.

  Als de S6-varianten G92x meekrijgen en opvolger S7 is dan G93x. Dan is voor de S8-serie G94x toch sowieso logischer dan G45x?

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters