ISIS brengt app uit om kinderen over raketten en bommen te leren

ISIS richt zich nu op kinderen met een Android app die ze leert lezen aan de hand van bommen, raketten en Jihadistische termen.

ISIS

De tech-savvy extremisten groep ISIS heeft deze week een Android app uitgebracht waarmee kinderen van alles kunnen leren over bommen en raketten. De app combineert twee leerzame elementen door kinderen het islamitische alfabet te leren lezen aan de hand van voorwerpen zoals tanks, raketten en geweren. In de app zijn ook verschillende nummers te vinden, compleet met Jihad termen en bijbehorende gewelddadige animaties. Het is lang niet de eerste app van de Islamitische staat, maar wel de eerste app die specifiek op kinderen gericht is. Dat maakt de situatie natuurlijk nog zorgwekkender, omdat de onschuld van kinderen op het spel wordt gezet. De Amerikaanse overheid neemt de digitale operaties van de Islamitische Staat al zeer serieus, maar dit is een nieuwe stap voor de terreur groep.

Telegram

De app wordt verspreid op Telegram, een chat-app die door veel extremisten en terroristen gebruikt wordt om te overleggen en nieuwe leden te rekruteren. De app is enkel verkrijgbaar voor Android omdat het op het besturingssysteem van Google een stuk makkelijker is om apps van buiten de officiële Play Store te installeren. Je hoeft enkel een knopje binnen je instellingen om te zetten, waarna het slechts een kwestie is van het bestandje openen. Op iOS en daarmee dus iPhone’s en iPad’s kun je vrijwel enkel apps installeren via de App Store van Apple, die strikt in de gaten gehouden wordt. Je kunt wel apps van buiten de App Store installeren, maar dan moet je een (ouder) toestel hebben dat je nog kunt jailbreaken.

ISIS app ISIS appISIS app

Privacy

Telegram zegt zelf al druk bezig te zijn met het verwijderen van groepen, kanalen en chats van extremisten. Volgens de dienst zijn er al 78 kanalen in twaalf verschillende talen verwijderd. Initiatieven als deze app roepen opnieuw de vraag op: tot in hoeverre is het versleutelen van berichten en beschermen van je gebruikers verstandig?WhatsApp beweert bijvoorbeeld alle berichten die met de dienst verstuurd worden te versleutelen, zodat zowel WhatsApp als bijvoorbeeld de overheid niet de chats kan onderscheppen. Dat is erg fijn voor de privacy van elke burger, maar tegelijkertijd kunnen criminelen en dus zelfs terroristen daar door wel hun gang gaan. Is het dan echt nog zo belangrijk om de zeer onwaarschijnlijke situatie te voorkomen dat de overheid fijn jouw selfies aan het bekijken is?

Bron: Threat Matrix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters