ISIS brengt app uit om kinderen over raketten en bommen te leren

ISIS richt zich nu op kinderen met een Android app die ze leert lezen aan de hand van bommen, raketten en Jihadistische termen.

ISIS

De tech-savvy extremisten groep ISIS heeft deze week een Android app uitgebracht waarmee kinderen van alles kunnen leren over bommen en raketten. De app combineert twee leerzame elementen door kinderen het islamitische alfabet te leren lezen aan de hand van voorwerpen zoals tanks, raketten en geweren. In de app zijn ook verschillende nummers te vinden, compleet met Jihad termen en bijbehorende gewelddadige animaties. Het is lang niet de eerste app van de Islamitische staat, maar wel de eerste app die specifiek op kinderen gericht is. Dat maakt de situatie natuurlijk nog zorgwekkender, omdat de onschuld van kinderen op het spel wordt gezet. De Amerikaanse overheid neemt de digitale operaties van de Islamitische Staat al zeer serieus, maar dit is een nieuwe stap voor de terreur groep.

Telegram

De app wordt verspreid op Telegram, een chat-app die door veel extremisten en terroristen gebruikt wordt om te overleggen en nieuwe leden te rekruteren. De app is enkel verkrijgbaar voor Android omdat het op het besturingssysteem van Google een stuk makkelijker is om apps van buiten de officiĆ«le Play Store te installeren. Je hoeft enkel een knopje binnen je instellingen om te zetten, waarna het slechts een kwestie is van het bestandje openen. Op iOS en daarmee dus iPhone’s en iPad’s kun je vrijwel enkel apps installeren via de App Store van Apple, die strikt in de gaten gehouden wordt. Je kunt wel apps van buiten de App Store installeren, maar dan moet je een (ouder) toestel hebben dat je nog kunt jailbreaken.

ISIS app ISIS appISIS app

Privacy

Telegram zegt zelf al druk bezig te zijn met het verwijderen van groepen, kanalen en chats van extremisten. Volgens de dienst zijn er al 78 kanalen in twaalf verschillende talen verwijderd. Initiatieven als deze app roepen opnieuw de vraag op: tot in hoeverre is het versleutelen van berichten en beschermen van je gebruikers verstandig?WhatsApp beweert bijvoorbeeld alle berichten die met de dienst verstuurd worden te versleutelen, zodat zowel WhatsApp als bijvoorbeeld de overheid niet de chats kan onderscheppen. Dat is erg fijn voor de privacy van elke burger, maar tegelijkertijd kunnen criminelen en dus zelfs terroristen daar door wel hun gang gaan. Is het dan echt nog zo belangrijk om de zeer onwaarschijnlijke situatie te voorkomen dat de overheid fijn jouw selfies aan het bekijken is?

Bron: Threat Matrix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters