Israël wil dat Apple Intifada-app uit App Store haalt

Een Israelische minister wil dat Apple de app Third Intifada uit de App Store haalt. Dat vraagt hij in een brief aan Apple-CEO Steve Jobs.

Third Intifada

Minister Edelstein wijst erop dat de app schadelijk kan zijn voor de Israelische belangen. Intifada is de term die de Palestijnen geven aan hun opstand tegen de Israelische overheersing. Er zijn al twee Intifada’s geweest. De app Third Intifada suggereert dat er een derde aan zit te komen, een derde opstand dus tegen Israël.

Minister Edelstein houdt Jobs persoonlijk verantwoordelijk voor het verspreiden van deze app via de App Store. ”Ik ben ervan overtuigd dat u zich bewust bent van het vermogen van dit type apps om velen te verenigen in een doel dat desastreus kan uitpakken”, aldus Edelstein in zijn brief aan Jobs, die persbureau Reuters mocht inzien.

De applicatie biedt gebruikers een lijst van nieuwsartikelen en commentaren in het Arabisch. Er zijn ook aankondigingen van demonstraties en protestoptochten te lezen, en er zijn links te vinden naar nationalistische Palestijnse video’s en liederen.

Eerder was al deze informatie op een Facebookpagina te vinden. Edelstein meldt dat hij bij Facebookm heeft geklaagd, omdat de pagina zijn bezoekers opriep om met ‘dodelijk geweld’ een opstand tegen Israël te beginnen. Edelstein meldt dat Facebook na zijn klacht de pagina heeft verwijderd.

Edelstein wordt gesteund door de onderminister van buitenlandse zaken, Dannay Ayalon. ”Dit soort bedrijven (Apple, red.) die een wereldwijd bereik hebben, heeft ook een verantwoordelijkheid en daar zijn ze bewust van. Ik ben er zeker van dat Apple op dezelfde manier zal handelen als Facebook”, zei Ayalon tegen de legerradio in het land.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters