Israël wil dat Apple Intifada-app uit App Store haalt

Een Israelische minister wil dat Apple de app Third Intifada uit de App Store haalt. Dat vraagt hij in een brief aan Apple-CEO Steve Jobs.

Third Intifada

Minister Edelstein wijst erop dat de app schadelijk kan zijn voor de Israelische belangen. Intifada is de term die de Palestijnen geven aan hun opstand tegen de Israelische overheersing. Er zijn al twee Intifada’s geweest. De app Third Intifada suggereert dat er een derde aan zit te komen, een derde opstand dus tegen Israël.

Minister Edelstein houdt Jobs persoonlijk verantwoordelijk voor het verspreiden van deze app via de App Store. ”Ik ben ervan overtuigd dat u zich bewust bent van het vermogen van dit type apps om velen te verenigen in een doel dat desastreus kan uitpakken”, aldus Edelstein in zijn brief aan Jobs, die persbureau Reuters mocht inzien.

De applicatie biedt gebruikers een lijst van nieuwsartikelen en commentaren in het Arabisch. Er zijn ook aankondigingen van demonstraties en protestoptochten te lezen, en er zijn links te vinden naar nationalistische Palestijnse video’s en liederen.

Eerder was al deze informatie op een Facebookpagina te vinden. Edelstein meldt dat hij bij Facebookm heeft geklaagd, omdat de pagina zijn bezoekers opriep om met ‘dodelijk geweld’ een opstand tegen Israël te beginnen. Edelstein meldt dat Facebook na zijn klacht de pagina heeft verwijderd.

Edelstein wordt gesteund door de onderminister van buitenlandse zaken, Dannay Ayalon. ”Dit soort bedrijven (Apple, red.) die een wereldwijd bereik hebben, heeft ook een verantwoordelijkheid en daar zijn ze bewust van. Ik ben er zeker van dat Apple op dezelfde manier zal handelen als Facebook”, zei Ayalon tegen de legerradio in het land.

Bron: Reuters

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters