iSuppli: “Apple verkoopt 7,1 miljoen iPads in 2010”

iSuppli heeft voorspeld dat er in 2010 maarliefst 7,1 miljoen iPads over de toonbank zullen gaan. In 2011 en 2012 zal dat aantal nog flink groeien volgens de onderzoeker.

Apple iPad

Even geleden voorspelde iSuppli de verkoop van de iPad in de komende drie jaar, waarbij de genoemde getallen niet onaardig zijn. Volgens de marktonderzoeker zal de iPad in 2010 maarliefst 7,1 miljoen keer over de toonbank gaan wereldwijd. De grote pre-order-kwantiteit en de succesvolle aftrap van de verkoop, die trouwens plaatsvond na het onderzoek van iSuppli ondersteunen dat getal. Desondanks is dit wel de hoogste voorspelling die tot nu toe is gedaan voor de iPad verkopen, en het wordt nog meer. iSuppli beweert namelijk dat de verkoop in 2011 zal verdubbelen tot een nette 14,4 miljoen exemplaren en dat er in 2012 zelfs 20,1 miljoen iPads over de toonbank zullen gaan.

Als we even kijken naar hoe de iPhone presteerde, zien we getallen die hier aardig mee overeen komen. In het derde kwartaal van 2009 werden 5,2 miljoen iPhones verkocht, wat neerkomt op zo’n 20 miljoen dat jaar. Dat komt ongeveer overeen met de 20,1 miljoen iPads voor 2012, beiden behaald in het derde verkoopjaar voor het product. Hierbij moet wel aangemerkt worden dat de iPad niet zo succesvol als de eerste iPhone gelanceerd is en dat het apparaat ook lang niet zo innovatief is, waardoor de cijfers misschien iets te hoog gegrepen zijn.

Bron: Boy Genius Report

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    iSuppli is vast een onderdeel van Apple, anders waren ze al zeker aangeklaagd wegens het gebruik van de i. Boy Genius is degene van de foute reviews, kraakt alles af wat geen Apple is. Zo zou de Nokia E71 geen succes worden en was dat een waardeloos toestel, met nog vele anderen waar geen Apple op stond. Nog nooit een reviewer meegemaakt die zo bevooroordeeld is en er zoveel keren heeft naastgezeten dan Boy Genius. Lijkt mij nogal bedenkelijke referenties met dit soort voorspellingen.

    1. Dominick -

      iSuppli is best een bekende toko die ook bv. toestellen uit elkaar sloopt en kijkt wat ze kosten. Boy Genius ben ik ook niet helemaal een fan van, maar die brengen alleen het nieuws van iSuppli en hebben er verder weinig mee te maken.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters