iSuppli: “Apple verkoopt 7,1 miljoen iPads in 2010”

iSuppli heeft voorspeld dat er in 2010 maarliefst 7,1 miljoen iPads over de toonbank zullen gaan. In 2011 en 2012 zal dat aantal nog flink groeien volgens de onderzoeker.

Apple iPad

Even geleden voorspelde iSuppli de verkoop van de iPad in de komende drie jaar, waarbij de genoemde getallen niet onaardig zijn. Volgens de marktonderzoeker zal de iPad in 2010 maarliefst 7,1 miljoen keer over de toonbank gaan wereldwijd. De grote pre-order-kwantiteit en de succesvolle aftrap van de verkoop, die trouwens plaatsvond na het onderzoek van iSuppli ondersteunen dat getal. Desondanks is dit wel de hoogste voorspelling die tot nu toe is gedaan voor de iPad verkopen, en het wordt nog meer. iSuppli beweert namelijk dat de verkoop in 2011 zal verdubbelen tot een nette 14,4 miljoen exemplaren en dat er in 2012 zelfs 20,1 miljoen iPads over de toonbank zullen gaan.

Als we even kijken naar hoe de iPhone presteerde, zien we getallen die hier aardig mee overeen komen. In het derde kwartaal van 2009 werden 5,2 miljoen iPhones verkocht, wat neerkomt op zo’n 20 miljoen dat jaar. Dat komt ongeveer overeen met de 20,1 miljoen iPads voor 2012, beiden behaald in het derde verkoopjaar voor het product. Hierbij moet wel aangemerkt worden dat de iPad niet zo succesvol als de eerste iPhone gelanceerd is en dat het apparaat ook lang niet zo innovatief is, waardoor de cijfers misschien iets te hoog gegrepen zijn.

Bron: Boy Genius Report

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters