iSuppli: “BlackBerry Torch kost RIM $183 aan productiekosten”

iSuppli heeft weer eens een telefoon uit elkaar gehaald en getaxeerd. Dit keer was de BlackBerry 9800 Torch aan de beurt, waar toevallig ook de eerste verkoopcijfers van binnen zijn.

BlackBerry 9800 Slide

De BlackBerry 9800 Torch is hier nog even niet in de schappen te vinden, maar in Amerika is het toestel inmiddels volop verkrijgbaar. Dat heeft analist iSuppli gevierd met het uit elkaar halen van de telefoon, waarbij de landen van herkomst in kaart gebracht werden en iSuppli natuurlijk even keek wat het toestel gekost heeft voor RIM. Volgens de analisten is de BlackBerry Torch voor $183 te produceren, waarmee het toestel iets goedkoper is dan de iPhone 4 en de Motorola Milestone, maar meer kost dan bijvoorbeeld de Nexus One.

De duurste onderdelen van de Torch zijn, zoals we bij wel meer toestellen zien, het display en de geheugen-chips. Deze zijn beiden iets meer dan $34 waard en daarmee een stuk duurder dan het volgende dure onderdeel, namelijk de communicatiechip van $24,50. Totaal komen de onderdelen uit op $171, waar nog 12 dollar kosten voor het in elkaar zetten bij komen volgens iSuppli.

De eerste verkoopcijfers van de Torch zijn positief. Het toestel zou in het eerste weekend 150.000 keer over de toonbank zijn gegaan, wat relatief veel is. Het haalt het niet bij de 1,7 miljoen verkopen van de iPhone 4, maar ten opzichte van bijvoorbeeld de Nexus One en de Palm Pre zijn de verkopen erg hoog. In de eerste verkoopweek werden er naar verwachting ‘maar’ 20.000 Nexus One’s verkocht zijn en van de Palm Pre waren er na 3 dagen 50 tot 100 duizend verpatst.

BB Torch teardown

 

Bron: CrackBerry

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters