iSuppli: “iPad kost $260 om te produceren”

iSuppli heeft na verschillende andere apparaten ook de iPad uit elkaar gehaald en is tot de conclusie gekomen dat een 16GB-exemplaar $259,60 kost voor Apple. De 32GB- en 64GB-versies zijn uiteraard wat duurder.

Apple iPad onderdelen

De Apple iPad ligt net in de winkel en voor sommigen is dat geen reden om er flink mee te gaan spelen, maar om het toestel te slopen. Natuurlijk heeft Blendtec het ding al door de blender gehaald en nu is ook iSuppli op haar eigen manier met de iPad gaan spelen. Het bedrijf heeft het apparaat, zoals het met wel meer populaire gadgets doet, uit elkaar gehaald en van top tot teen geanalyseerd. Volgens de analisten van iSuppli is een 16GB Wi-Fi-versie te produceren voor een bedrag van $259,60. Met de prijs van 499 dollar betekend dat dat er $239,40 in de koppelverkoop, belastingen, transport en opbrengsten van Apple gaat zitten. Dit is overigens fors minder dan bij de gemiddelde high-end smartphone. Een iPhone 3GS die voor meer dan $499,- over de toonbank gaat heeft volgens iSuppli bijvoorbeeld productiekosten van $178,96.

De grootste kosten van de iPad gaan hem zitten in het geheugen, het scherm en de chipset. Het scherm van de iPad, bestaande uit het lcd-paneel en een laag capacitief glas, kost $95,- volgens iSuppli. Het geheugen kost voor de 16, 32 en 64 gigabyte-versies respectievelijk $29,50, $59,- en $118,- waarmee de 64GB iPad ook meteen en stuk duurder is om te produceren dan de versie met 16GB geheugen. De chipset, Apple’s eigen A4-chip, kost $26,80.

Bron: <a target=”_blank” href=”http://www.slashgear.com/259-60-to-build-16gb-ipad-reckon-analysts-0780681/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+slashgear+(SlashGear)&utm_content=Google+Reader” title=”Slashgear”>Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Het enige dat je idd weet is het bedrag dat ze per verkocht opstrijken, daar moeten ze dat allemaal van betalen. Dat was trouwens ook bedoeld met opbrengsten voor Apple, expres niet winsten voor Apple 😉

 2. MichaelPB -

  En dan zijn er nog Research & Development, design, testen en…. marketing. Allemaal mensuren. En die zijn hartstikke duur. Een auto kost aan materiaal ook geen drol meer, maar de arbeid eromheen wel. Ik begreep uit de originele post dat ze uitsluitend de materiaalkosten hebben gerekend. Pas als je weet hoeveel er in is geinvesteerd weet je de daadwerkelijke kostprijs.

 3. nasty nas -

  En dan te bedenken dat het de nadelen van een netbook (te groot voor in de tas/mee te nemen) combineert met de nadelen van een E-reader (weinig bedieningsgemak).
  Doe er een OS bij zonder multitasking en de farce is compleet.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters