iSuppli: “iPhone 4 onderdelen kosten Apple $187,51”

iSuppli heeft zoals altijd een onderzoekje gedaan naar de productiekosten van een nieuwe iPhone en is tot de conclusie gekomen dat de iPhone 4 iets duurder is dan de iPhone 3GS in het begin. De nieuwe iPhone kost zo’n 150 euro om te produceren, en dat is exclusief het loon van de werknemers.

Apple iPhone 4

Zoals we gewend zijn van iSuppli heeft het bedrijf de ingewanden van de nieuwe iPhone bekeken en getaxeerd. Hierbij kwam de analist tot de conclusie dat de duurste onderdelen van de iPhone 4 gevormd worden door het display en de processor, die respectievelijk een bedrag van $28,50 en $10,75 met zich mee brengen. Ook de gyroscoop is relatief duur met een bedrag van $2,60, zeker als je het vergelijkt met een gewone accellerometer die maar ongeveer $0,60 kost.

In tegenstelling tot bij eerdere telefoons, heeft iSuppli de kosten van de productie zelf niet meegenomen. Dat zal nog ongeveer 10 dollar zijn aangezien Apple ook extra geld afdraagt aan medewerkers van Foxconn en het voorgaande keren ongeveer $6 was. Daarnaast geeft dit natuurlijk een vertekend beeld omdat de R&D kosten, de marketingbudgetten, transportkosten enzovoorts niet meegerekend worden, dus het is zeker niet zo dat Apple op elke iPhone $400 winst maakt.

Bron: The Unofficial Apple Weblog

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters