Italiaanse overheid stelt Apple een ultimatum over garantiebeleid

De Italiaanse overheid heeft Apple een ultimatum gegeven van 30 dagen om haar garantiebeleid aan te passen. Doet de fabrikant dat niet dan kan het een flinke boete krijgen en een verkoopverbod voor haar producten.

Apple ligt al een tijdje overhoop met de Italiaanse overheid. De fabrikant wenst zich namelijk niet te schikken aan de regels voor garantie-afhandeling in het land en inmiddels heeft de fabrikant het zover laten komen dat de Italiaanse overheid een ultimatum heeft gesteld aan Apple. Hoewel Apple zich heeft weten te schikken naar het Europees garantiebeleid, heeft Italië een ander beleid dat verder gaat en consumenten beter beschermt.

Apple zelf hanteert namelijk maar 12 maanden garantie, terwijl de wet voorschrijft dat consumenten recht hebben op een deugdelijk product gedurende de gehele verwachte levensduur van dat product. De garantie kan bij Apple uitgebreid worden door een Apple Care-plan te kopen voor 36 maanden. Volgens de Italiaanse overheid zijn beide zaken in strijd met de wet. Apple heeft nu 30 dagen de tijd om alsnog te conformeren aan de Italiaanse wet, aldus Reuters.

Mocht Apple zijn beleid in Italië niet aanpassen binnen de gegeven deadline, dan riskeert het bedrijf een boete van 300.000 euro en een tijdelijk verkoopverbod. Vooral het verkoopverbod zal Apple flink pijn doen aangezien alle producten van de fabrikant dan in Italië niet meer aan de man gebracht mogen worden. Het verkoopverbod zal duren zolang Apple het beleid heeft aangepast, aldus de overheid.

Apple Italie garantie 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters