Italië geeft Apple boete om garantieregeling

Fabrikant Apple heeft van de Italiaanse overheid een boete gekregen van 900.000 euro. Het bedrijf wist consumenten niet te informeren over de gebrekkige garantieregeling van een jaar.

Volgens Reuters is de boete inmiddels opgelegd aan Apple. De Italiaanse overheid hekelt de garantieregeling van Apple. Apple geeft slechts 12 maanden garantie en deze kan vervolgens uitgebreid worden door een Apple Care-plan te kopen voor 36 maanden. Volgens de Italiaanse overheid zijn beide zaken in strijd met de wet.

Apple dient volgens de Italiaanse wet namelijk standaard 2 jaar garantie te geven over haar computers, laptops, smartphones en tablets. Daarnaast mag het bedrijf niet nog eens extra een garantieplan verkopen omdat het niet aan de minimale garantietermijn voldoet. Apple heeft volgens de overheid dan ook consumenten misleid en slecht geïnformeerd. Als gevolg hiervan krijgt Apple een boete van 400.000 euro voor de korte garantietermijn en een boete van 500.000 euro voor het verkopen van de Apple Care garantie.

In Nederland heeft het consumentenprogramma Radar al een aantal keren uitgehaald naar Apple omtrent de garantietermijn van de fabrikant. Afgelopen oktober wist het programma nog een uitzending te wijden aan de perikelen rondom de garantie van Apple. De fabrikant wil tot nog toe niet reageren op deze kwestie.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters