Italië geeft Apple boete om garantieregeling

Fabrikant Apple heeft van de Italiaanse overheid een boete gekregen van 900.000 euro. Het bedrijf wist consumenten niet te informeren over de gebrekkige garantieregeling van een jaar.

Volgens Reuters is de boete inmiddels opgelegd aan Apple. De Italiaanse overheid hekelt de garantieregeling van Apple. Apple geeft slechts 12 maanden garantie en deze kan vervolgens uitgebreid worden door een Apple Care-plan te kopen voor 36 maanden. Volgens de Italiaanse overheid zijn beide zaken in strijd met de wet.

Apple dient volgens de Italiaanse wet namelijk standaard 2 jaar garantie te geven over haar computers, laptops, smartphones en tablets. Daarnaast mag het bedrijf niet nog eens extra een garantieplan verkopen omdat het niet aan de minimale garantietermijn voldoet. Apple heeft volgens de overheid dan ook consumenten misleid en slecht geïnformeerd. Als gevolg hiervan krijgt Apple een boete van 400.000 euro voor de korte garantietermijn en een boete van 500.000 euro voor het verkopen van de Apple Care garantie.

In Nederland heeft het consumentenprogramma Radar al een aantal keren uitgehaald naar Apple omtrent de garantietermijn van de fabrikant. Afgelopen oktober wist het programma nog een uitzending te wijden aan de perikelen rondom de garantie van Apple. De fabrikant wil tot nog toe niet reageren op deze kwestie.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters