Italië geeft Apple boete om garantieregeling

Fabrikant Apple heeft van de Italiaanse overheid een boete gekregen van 900.000 euro. Het bedrijf wist consumenten niet te informeren over de gebrekkige garantieregeling van een jaar.

Volgens Reuters is de boete inmiddels opgelegd aan Apple. De Italiaanse overheid hekelt de garantieregeling van Apple. Apple geeft slechts 12 maanden garantie en deze kan vervolgens uitgebreid worden door een Apple Care-plan te kopen voor 36 maanden. Volgens de Italiaanse overheid zijn beide zaken in strijd met de wet.

Apple dient volgens de Italiaanse wet namelijk standaard 2 jaar garantie te geven over haar computers, laptops, smartphones en tablets. Daarnaast mag het bedrijf niet nog eens extra een garantieplan verkopen omdat het niet aan de minimale garantietermijn voldoet. Apple heeft volgens de overheid dan ook consumenten misleid en slecht geïnformeerd. Als gevolg hiervan krijgt Apple een boete van 400.000 euro voor de korte garantietermijn en een boete van 500.000 euro voor het verkopen van de Apple Care garantie.

In Nederland heeft het consumentenprogramma Radar al een aantal keren uitgehaald naar Apple omtrent de garantietermijn van de fabrikant. Afgelopen oktober wist het programma nog een uitzending te wijden aan de perikelen rondom de garantie van Apple. De fabrikant wil tot nog toe niet reageren op deze kwestie.

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters