iTar verandert iPad in een ' echte' gitaar

Gitaarspelen op de iPad kon al. Apps zat. Maar voor het echte gitaargevoel heb je toch meer nodig. De iTar voorziet daarin. De iPad krijgt een omhulsel met een steel, waarop de gebruiker naar hartelust kan pingelen.

iTar

De IPad zelf verandert dan in een elektrische gitaarkast, waar de snaren worden aangeslagen. Een bijbehorende app moet het allemaal een behoorlijk ‘ echte’ gitaarervaring maken. Beginnende gitaristen hebben een voordeel: geen bloedende vingers. Maar het plectrum kunnen ze beter achterwege laten om krassen op het iPadscherm te voorkomen. Het is rocken met de vingers.

De iTar wordt geproduceerd door Starr Labs, die bij zijn bijzondere accessoire een gepatenteerde app biedt met een ‘vingerbord’ waarmee de akkoorden kunnen worden aangeslagen. Het vingerbord wordt al gebruikt door professionele bands, zoals Linkin Park, Chemical Brothers, Lou Reed en Pendulum, merkt de producent op.

Of en wanneer de iTar in betaalbare vorm in Nederlandse winkels terechtkomt is hoogst onduidelijk. Het schijnt nogal duur te zijn om ze te produceren; vandaar dat iTar er een zogenaamd Kickstarterproject van heeft gemaakt. Wie tweehonderd dollar stort in een fonds om het project van de grond te krijgen, krijgt een iTar.

Bron: Uberphones

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters