ITG komt met bouwpakket-smartphone

ITG, een redelijk onbekende elektronicaproducent, heeft een nieuwe telefoon aangekondigd die je zelf kan samenstellen. Het toestel heet de xpPhone en je kunt hem bijvoorbeeld uitrusten met Windows XP of Windows 7 en kiezen tussen 512MB, 1GB of 2GB RAM.

ITG xpPhone

Telefoons die je zelf kan samenstellen, we hebben ze al eerder gezien, maar nu is een elektronicafabrikant wel heel ver gegaan in dat concept. Het bedrijf, genaamd ITG, heeft namelijk een telefoon ontworpen die je helemaal naar je eigen wensen kunt aanpassen, van het scherm tot het besturingssysteem en van de processor tot de camera. ITG biedt vele mogelijkheden voor zijn xpPhone als het gaat om besturingssystemen, hoewel geen van alle de reguliere mobiele besturingssystemen zijn. Je kunt namelijk kiezen tussen Windows XP, Windows 7 en MS DOS. Om dat een beetje goed te draaien kun je kiezen voor 512MB RAM, 1GB RAM of 2GB RAM in het toestel, en variëren de mogelijke processors van minder dan 1GHz to meer dan 1GHz.

Behalve deze technische dingen kun je ook wat duidelijkere dingen kiezen, zoals bijvoorbeeld de resolutie van de camera. Je kunt de xpPhone uitrusten met een VGA-camera, een 1,3-megapixelcamera, een 3-megapixelcamera of een 5-megapixelcamera. Ook kun je de schermdiagonaal bepalen, met als mogelijkheden 4,3″, 4,7″ of 7″. Het interne geheugen kan ergens tussen de 8GB en 120GB gekozen worden, waarbij de kleine capaciteiten SDD-geheugen zijn, terwijl voor de grotere capaciteiten een reguliere HDD gebruikt wordt. Als je wilt kan het toestel, dat normaal al met GSM-, 3G- en CDMA-ondersteuning is uitgerust, ook nog voorzien worden van WiMax-verbindingen en dat maakt de xpPhone een erg compleet toestel. Je kunt het al bestellen, maar er zijn nog geen werkende modellen gespot.

ITG xpPhone

 

ITG xpPhone

 

Bron: GSM Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters