Is het jailbreak-tijdperk van iPhones nu écht voorbij?

De tijd dat het jailbreaken van een iPhone een nationale sport was, is voorbij. De jailbreak wordt steeds minder populair en nu volgt de genadeklap. Twee van de populairste bronnen (repositories) voor alternatieve apps zijn gesloten. Het gaat om ModMyi en ZodTTD.

Deze repositories waren verantwoordelijk voor het hosten van apps voor jailbreakers. Cydia, de alternatieve App Store, bracht de inhoud van al deze bronnen samen en maakte ze doorzoekbaar.

Nog maar één groot repository over

Door het verdwijnen van ModMyi en ZodTTD is er nog maar één groot repository voor apps, tweaks en thema’s over, namelijk BigBoss. Daar lijkt ook weinig leven meer in te zitten, want de laatste site-update is van 2015. Er wordt nog steeds software aangeboden en geüpdatet, maar het aantal gebruikers zal erg beperkt zijn.

Jailbreak iPhone iOS

Uit noodzaak geboren

De eerste jailbreak ooit gemaakt door George Hotz. Hij wilde de iPhone met zijn eigen provider gebruiken, maar Apple verkocht het toestel alleen met een simlock van provider AT&T. Om een import-iPhone met een Nederlandse simkaart te kunnen gebruiken, was ook een jailbreak vereist. Het jailbreaken van de eerste iPhone was een ingewikkelde procedure met niet minder dan 36 stappen.

De simlock verdween al snel, maar de jailbreak bleef nuttig. Slimme ontwikkelaars kwamen met eigen tweaks voor de tekortkomingen van iOS. Zo was er al een soort bedieningspaneel (control center) als jailbreak-tweak voordat Apple het in iOS integreerde. Ook iets als een personal hotspot was met een tweak al lang voordat Apple het in iOS bouwde.

iOS 11 is niet gejailbreakt

Anno 2017 is er weinig interesse meer voor de jailbreak. iOS 11 is niet gejailbreakt en zelfs de makers van Cydia geven het zonder pardon toe: het openbreken van iOS doet er niet meer toe, behalve voor sommige hardcore-gebruikers. Wie zijn toestel nu nog wil tweaken, kan beter naar Android overstappen dan met oude, iOS-versies en jailbreaks aan de slag gaan. Check hier de beste Android smartphones.
Dit artikel verscheen als eerste op Onemorething.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters