Jailbreak voor de iPhone 3G is eindelijk online

Het iPhone Dev Team heeft versie 2.0 van zijn Pwnage-tool uitgebracht. Met de software worden iPhone-eigenaars geholpen hun mobieltje van een andere firmware te voorzien, zodat de telefoon niet langer aan één netwerk gebonden is.

In de nacht van zaterdag op zondag plaatste het team achter de Pwnage-tool versie 2.0 van de software op hun server. Inmiddels bieden diverse mirrors en torrents de zeer gewilde tool massaal aan. De tweede versie van de Pwnage-tool laat iPhone-bezitters een zogenoemde custom firmware op de iPhone installeren. De mogelijkheden die de aangepaste firmware biedt, zijn afhankelijk van de versie van de iPhone: voor de eerste generatie iPhone levert het aanpassen van de firmware een jailbreak en unlock van de telefoon op, terwijl de iPhone 3G enkel van de jailbreak profiteert. Dankzij de unlock-feature kunnen de iPhones op ieder netwerk van mobiele telefoonaanbieders gebruikt worden, terwijl de jailbreak het mogelijk maakt ongeautoriseerde software te installeren. Ook de iPod Touch kan van de Pwnage-tool gebruik maken: logischerwijs is de software alleen in staat de muziekspeler te jailbreaken.

Vooralsnog is de Pwnage-tool alleen beschikbaar in een versie voor de Mac: aan een Windows-versie zou nog gewerkt worden. Overigens zou het kraken van de iPhones met behulp van Pwnage 2.0 niet altijd even vlekkeloos verlopen: in de reacties die de aankondiging van de tool vergezellen, worden veel problemen gemeld. Diverse sites bieden echter stap-voor-stap uitleg hoe de Pwnage-software gebruikt dient te worden. Op basis van het uitgangspunt dat de iPhone in de zogenoemde dfu-mode, of device firmware upgrade toestand, via iTunes van een nieuwe firmware wordt voorzien, probeerden Windows-gebruikers een eigen methode om de telefoon op andere netwerken bruikbaar te maken. De tool is via onze iPhone download gedeelte te downloaden. Hij is er vooralsnog alleen voor OS X. Meer informatie kun je vinden in ons nieuwe iPhone forum.

Afbeelding ggg

 

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters