Jailbreaken van iPhone wordt legaal in Amerika

De Amerikaanse regering heeft een stel nieuwe wetten geïntroduceerd om consumenten beter te beschermen. Onderdeel hiervan is het bij wet toestaan van het modificeren van de software van een telefoon die aangekocht is door een consument.

Het Amerikaans Congres heeft een nieuwe set van wetten geïntroduceerd om consumenten beter te beschermen tegen bedrijven en diens beveiligingen van hun producten. Volgens de Copyright Office mogen klanten die een iPhone hebben dan ook het toestel Jalbreaken om applicaties erop te draaien die zonder de hack niet zouden werken. De applicaties dienen echter wel legaal verkregen te worden maar volgens het orgaan moet het ten alle tijden mogelijk zijn om dergelijke applicaties te draaien. De nieuwe regels zijn dan ook uitsluitend van toepassing op legaal verkregen applicaties en mocht een Amerikaan dus zijn iPhone hebben gekraakt om illegale applicaties erop te kunnen installeren dan zou dat weer niet rechtmatig zijn volgens de overheid.

Naast het deels legaal maken van het Jailbreaken heeft het zelfde bureau ook bepaald dat je de telefoon middels een software-unlock kunt vrijmaken van de netwerklock van bijvoorbeeld AT&T in Amerika. Volgens het bureau moet het mogelijk zijn om het toestel op elk netwerk te gebruiken mits de ‘toegang tot het netwerk door de provider is geautoriseerd’. Al met al lijkt dit een prima eerste stap om gebruikers meer vrijheid te bieden op hun eigen smartphone. Onduidelijk is echter of deze nieuwe regels ook van toepassing zijn op andere smartphones zoals Android en Windows Phones.

iPhone Jailbreak 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters