Japanse fabrikant verwerkt Geigerteller in smartphone

De Japanse fabrikant SoftBank heeft een smartphone ontwikkeld met een Geigerteller erin. Met een knop onder het scherm kan direct naar deze stralings-detector worden overgeschakeld, zodat kan worden gekeken hoe het zit met de radioactieve straling op de plek waar je bent.

Japanse fabrikant verwerkt Geigerteller in smartphone schermafbeelding 2012 05 29 om 091311

De specificaties van de telefoon stellen niet zoveel voor. Hij loopt op Android, heeft een 1,4 Ghz singlecore processor, een 4-megapixelcamera en een 3,7 inch scherm. Wellicht probeert SoftBank de low-end telefoon daarmee bereikbaar te maken voor de mensen die willen weten of hun gebied radioactief is. De wens om dat te weten, is vooral na de gedeeltelijke meltdown van de kerncentrale in Fukushima na de tsunami vorig jaar een hot item in Japan. Een gebied van tientallen kilometers rondom de centrale is onbewoonbaar.

The Verge laat in een filmpje zien hoe het werkt, maar er valt op de beurs waar het apparaat is geshowd, weinig aan te zien. De radioactiviteit ter plaatse is laag. De app die door het indrukken van een speciale knop onder het homescreen wordt gelanceerd, brengt naar wens ook Google Maps te voorschijn waar blijkbaar informatie over radioactiviteit beschikbaar moet zijn.

De telefoon zal waarschijnlijk alleen in Japan worden verkocht. Om het toch een beetje vrolijk te houden heeft SoftBank deze Pantone 5107SH uitgerust met covers in acht verschillende kleuren.

The Verge merkt op het merkwaardig te vinden dat de telefoon door de CEO van SoftBank is gepresenteerd zonder erbij te vermelden waar de opvallende knop onder het homescreen voor is; daar kwam de redacteur pas achter toen hij hem indrukte. Omdat het nu eenmaal een Japanse telefoon is, zit er ook een tv-tuner in. Voorts is het toestel waterdicht en is het voorzien van een infraroodpoort voor data-overdracht.

Om terug te komen op de Geigerteller: die meet in microsieverts, en SoftBank beweert dat de metingen met een afwijking van maximaal 20 procent moeten kloppen.

Overigens worden in Japan ook Geigertellers verkocht die aan een iPhone kunnen worden bevestigd, dus er is blijkbaar een markt voor dit soort apparaten.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters