Japanse fabrikant verwerkt Geigerteller in smartphone

De Japanse fabrikant SoftBank heeft een smartphone ontwikkeld met een Geigerteller erin. Met een knop onder het scherm kan direct naar deze stralings-detector worden overgeschakeld, zodat kan worden gekeken hoe het zit met de radioactieve straling op de plek waar je bent.

Japanse fabrikant verwerkt Geigerteller in smartphone schermafbeelding 2012 05 29 om 091311

De specificaties van de telefoon stellen niet zoveel voor. Hij loopt op Android, heeft een 1,4 Ghz singlecore processor, een 4-megapixelcamera en een 3,7 inch scherm. Wellicht probeert SoftBank de low-end telefoon daarmee bereikbaar te maken voor de mensen die willen weten of hun gebied radioactief is. De wens om dat te weten, is vooral na de gedeeltelijke meltdown van de kerncentrale in Fukushima na de tsunami vorig jaar een hot item in Japan. Een gebied van tientallen kilometers rondom de centrale is onbewoonbaar.

The Verge laat in een filmpje zien hoe het werkt, maar er valt op de beurs waar het apparaat is geshowd, weinig aan te zien. De radioactiviteit ter plaatse is laag. De app die door het indrukken van een speciale knop onder het homescreen wordt gelanceerd, brengt naar wens ook Google Maps te voorschijn waar blijkbaar informatie over radioactiviteit beschikbaar moet zijn.

De telefoon zal waarschijnlijk alleen in Japan worden verkocht. Om het toch een beetje vrolijk te houden heeft SoftBank deze Pantone 5107SH uitgerust met covers in acht verschillende kleuren.

The Verge merkt op het merkwaardig te vinden dat de telefoon door de CEO van SoftBank is gepresenteerd zonder erbij te vermelden waar de opvallende knop onder het homescreen voor is; daar kwam de redacteur pas achter toen hij hem indrukte. Omdat het nu eenmaal een Japanse telefoon is, zit er ook een tv-tuner in. Voorts is het toestel waterdicht en is het voorzien van een infraroodpoort voor data-overdracht.

Om terug te komen op de Geigerteller: die meet in microsieverts, en SoftBank beweert dat de metingen met een afwijking van maximaal 20 procent moeten kloppen.

Overigens worden in Japan ook Geigertellers verkocht die aan een iPhone kunnen worden bevestigd, dus er is blijkbaar een markt voor dit soort apparaten.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Apple iPhone X samsung verkopen

Consumenten zijn positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones lees verder

Xiaomi Mi Mix 3

‘Achterkant Xiaomi Mi Mix 3 gelekt: iPhone X-lookalike?’ lees verder

opvouwbare smartphone

Gaat Samsung’s opvouwbare smartphone echt floppen? lees verder

Is je iPhone langzaam? ‘Nieuwe accu maakt oude iPhones sneller’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters