Japanse provider laat advertenties zien in notificatiebalk van Android

Een provider in Japan is begonnen met het adverteren in het Android OS op een wel heel merkwaardige plek. De notificatiebalk van het OS wordt gebruikt door de provider voor haar commerciële boodschap.

De advertenties worden volgens Engadget gepushed naar de smartphone waarna ze vervolgens in de notificatiebalk verschijnen. De Japanse provider KDDI heeft de eerste uitingen inmiddels al de wereld in gestuurd en opvallend is dat de boodschap niet verwijderd kan worden. De ads worden niet via Google verstuurd maar via een voorgeïnstalleerde applicatie van de provider zelf.

De geïnstalleerde applicatie is een alternatieve market van KDDI die vervolgens middels push advertenties in de notificatiebalk zet. De provider heeft nog niet gereageerd op de reacties van haar verontruste consumenten. Het is dan ook voor het eerst dat een provider op deze manier haar klanten weet te bereiken. Andere providers lijken nog geen plannen te hebben om middels deze opdringende manier te adverteren. Onduidelijk is ook nog of het door Google wordt toegestaan.

Advertenties Android

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Faus -

    Ik heb het artikel van Engadget ff gelezen en inderdaad providers die zetten het in het OS op een manier dat je het niet weg kunt halen dus niet zomaar een app, alleen als je hacker bent wat ik zelf niet ben dus als beste kunnen wij phones los halen zonder al dat geïntegreerde BS;) voordat ze hier ook van die leuke ideetjes beginnen te krijgen

   2. ginz -

    Het lijkt mij dat het niet moeilijk is om dat te verwijderen. Even je telefoon rooten en met Titanium Backup de applicatie die ervoor zorgt verwijderen.

    Maarja, dat is alleen voor nerds en geeks weggelegd. Alle andere stervelingen zullen gewoon ads moeten bekijken 😛

 1. George -

  Ik krijg ook sinds een paar weken inderdaad reclame via de notificatiebalk op mijn Nexus. Gewoon een kwestie van wegklikken maar hoop wel dat Google het laat schrappen,want anders krijgen we nog meer reclame ben ik bang. Nu valt het dus gelukkig nog wel mee.

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters