Japanse provider laat advertenties zien in notificatiebalk van Android

Een provider in Japan is begonnen met het adverteren in het Android OS op een wel heel merkwaardige plek. De notificatiebalk van het OS wordt gebruikt door de provider voor haar commerciële boodschap.

De advertenties worden volgens Engadget gepushed naar de smartphone waarna ze vervolgens in de notificatiebalk verschijnen. De Japanse provider KDDI heeft de eerste uitingen inmiddels al de wereld in gestuurd en opvallend is dat de boodschap niet verwijderd kan worden. De ads worden niet via Google verstuurd maar via een voorgeïnstalleerde applicatie van de provider zelf.

De geïnstalleerde applicatie is een alternatieve market van KDDI die vervolgens middels push advertenties in de notificatiebalk zet. De provider heeft nog niet gereageerd op de reacties van haar verontruste consumenten. Het is dan ook voor het eerst dat een provider op deze manier haar klanten weet te bereiken. Andere providers lijken nog geen plannen te hebben om middels deze opdringende manier te adverteren. Onduidelijk is ook nog of het door Google wordt toegestaan.

Advertenties Android

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Faus -

    Ik heb het artikel van Engadget ff gelezen en inderdaad providers die zetten het in het OS op een manier dat je het niet weg kunt halen dus niet zomaar een app, alleen als je hacker bent wat ik zelf niet ben dus als beste kunnen wij phones los halen zonder al dat geïntegreerde BS;) voordat ze hier ook van die leuke ideetjes beginnen te krijgen

   2. ginz -

    Het lijkt mij dat het niet moeilijk is om dat te verwijderen. Even je telefoon rooten en met Titanium Backup de applicatie die ervoor zorgt verwijderen.

    Maarja, dat is alleen voor nerds en geeks weggelegd. Alle andere stervelingen zullen gewoon ads moeten bekijken 😛

 1. George -

  Ik krijg ook sinds een paar weken inderdaad reclame via de notificatiebalk op mijn Nexus. Gewoon een kwestie van wegklikken maar hoop wel dat Google het laat schrappen,want anders krijgen we nog meer reclame ben ik bang. Nu valt het dus gelukkig nog wel mee.

Super Mario Run

Grote update voor Super Mario Run uitgerold: dit is er nieuw lees verder

Flappy Bird iOS 11 apps

Deze vijf klassieke must-have apps werken niet meer op iOS 11 😔 lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters