Japanse provider laat advertenties zien in notificatiebalk van Android

Een provider in Japan is begonnen met het adverteren in het Android OS op een wel heel merkwaardige plek. De notificatiebalk van het OS wordt gebruikt door de provider voor haar commerciële boodschap.

De advertenties worden volgens Engadget gepushed naar de smartphone waarna ze vervolgens in de notificatiebalk verschijnen. De Japanse provider KDDI heeft de eerste uitingen inmiddels al de wereld in gestuurd en opvallend is dat de boodschap niet verwijderd kan worden. De ads worden niet via Google verstuurd maar via een voorgeïnstalleerde applicatie van de provider zelf.

De geïnstalleerde applicatie is een alternatieve market van KDDI die vervolgens middels push advertenties in de notificatiebalk zet. De provider heeft nog niet gereageerd op de reacties van haar verontruste consumenten. Het is dan ook voor het eerst dat een provider op deze manier haar klanten weet te bereiken. Andere providers lijken nog geen plannen te hebben om middels deze opdringende manier te adverteren. Onduidelijk is ook nog of het door Google wordt toegestaan.

Advertenties Android

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Faus -

    Ik heb het artikel van Engadget ff gelezen en inderdaad providers die zetten het in het OS op een manier dat je het niet weg kunt halen dus niet zomaar een app, alleen als je hacker bent wat ik zelf niet ben dus als beste kunnen wij phones los halen zonder al dat geïntegreerde BS;) voordat ze hier ook van die leuke ideetjes beginnen te krijgen

   2. ginz -

    Het lijkt mij dat het niet moeilijk is om dat te verwijderen. Even je telefoon rooten en met Titanium Backup de applicatie die ervoor zorgt verwijderen.

    Maarja, dat is alleen voor nerds en geeks weggelegd. Alle andere stervelingen zullen gewoon ads moeten bekijken 😛

 1. George -

  Ik krijg ook sinds een paar weken inderdaad reclame via de notificatiebalk op mijn Nexus. Gewoon een kwestie van wegklikken maar hoop wel dat Google het laat schrappen,want anders krijgen we nog meer reclame ben ik bang. Nu valt het dus gelukkig nog wel mee.

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters