‘Jawbone gaat zich alleen op medische consumenten richten’

Jawbone stopt waarschijnlijk met het verkopen van wearables aan consumenten. De fabrikant gaat zich vanaf nu alleen richten op het leveren van producten en diensten voor artsen en zorgverleners.

De fabrikant van fitnessbandjes begon oorspronkelijk met het maken van hoofdtelefoons en maakte daarna speakers. Het zou nu stoppen met het verkopen van producten aan de consument. Dit omdat de fabrikant er financieel slecht voorstaat en omdat de winstmarges voor particuliere producten klein zijn.

TechCrunch schreef vorig jaar dat Jawbone het roer zou omgooien. Het bedrijf wil zich minder op de consument richten. De nieuwe producten en de bijbehorende diensten zouden voornamelijk verkocht gaan worden aan artsen en zorgverleners met patiënten.

Maatregelen die genomen zijn door Jawbone

Nu blijkt volgens TechCrunch dat het bedrijf de producten voor consumenten helemaal niet meer zal ondersteunen. Het gaat zich alleen nog op medische klantenfocussen.

Jawbone is zamelt nu geld in voor de verandering. Jawbone zou al 951 miljoen dollar hebben ingezameld, met behulp van investeerders zoals J.P. Morgan. Het bedrijf heeft dit geld al grotendeels uitgegeven, zonder er veel winst uit te halen.

Een bron legt uit dat de verkoop van hardware aan consumenten niet makkelijk is, met uitzondering voor grote bedrijven. “Jawbone heeft gekozen om een overstap te maken, omdat bestaande bedrijven met hetzelfde concept er financieel beter voor staan”, zegt hij.

Jawbone heeft zelf nog niet bevestigd om het ondernemingsplan aan te passen, want de UP fitness trackers zijn nog steeds te koop op de website van het bedrijf. Het bedrijf Fitbit had al eerder geprobeerd om het bedrijf te kopen. Maar het Business to Business-plan zal volgens het bedrijf een betere optie zijn om er weer bovenop te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters