JBL maakt oortjes met USB Type-C- of Lightning-aansluiting

JBL heeft oortjes aangekondigd die verkrijgbaar zijn met een usb type C-aansluiting of een Lightning-aansluiting. Het bedrijf vreest voor het verdwijnen van de 3.5mm-aansluiting op smartphones en probeert zich op deze manier in te dekken.

3.5mm-aansluiting

JBL-Reflect-Aware-C-official-2JBL is een merk dat erg bekend is in de audiobranche. Het merk heeft meerdere lijnen earbuds, koptelefoons en bluetoothspeakers lopen die het allemaal goed doen. Ondanks dat het bedrijf het nu goed doet denkt het ook aan zijn toekomst. Smartphonefabrikanten als Apple en Lenovo dreigen hun 3.5mm-aansluiting te verwijderen uit hun toestellen. Als dit doorgaat zullen meerdere fabrikanten dit voorbeeld volgen en zal de aansluiting verdwijnen.

JBL Reflect Aware

Om deze rede heeft JBL de Reflect Aware-oordopjes op de markt gebracht. Deze oordopjes zijn verkrijgbaar met een Lightning-aansluiting voor iOS, daarmee zijn al een aantal andere fabrikanten op de markt gekomen, maar daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar met een usb type C-aansluiting. Het is nog niet eerder gebeurd dat een fabrikant zo’n aansluiting gebruikte voor zijn koptelefoons.

Design

De oortjes zijn voor de rest vrij standaard. Ze zijn bedoelt om mee te sporten, vandaar het design met de grote haken aan de bovenkant. phpugkvfdDeze zijn bedoelt om in je oorschelp te bevestigen zodat ze er niet snel uit vallen zodra je gaat bewegen.

Nieuw tijdperk

Als Apple ervoor kiest om de 3.5mm-poort te verwijderen uit de iPhone 7 zullen de andere fabrikanten ongetwijfeld snel volgen en zal er een nieuw tijdperk aanbreken wat betreft de audio in smartphones. In plaats van één aansluiting voor alle smartphones zal je de keuze krijgen uit usb type-C of Lightning. JBL heeft dit al voorzien, maar ziet de consument dit ook zo?

Verkrijgbaarheid

JBLMomenteel is alleen de Lightning-versie te koop via onder andere Bol.com en Amazon. De usb type C-variant zal binnenkort volgen. Voor beide aansluitingen betaal je evenveel, namelijk zo’n 180 euro.

Bron: JBL

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters