JCB komt met ruggedized telefoons op de CES

JCB heeft op de Consumer Electronics Show een drietal extra stevige telefoons tentoongesteld. Twee daarvan zijn nieuw: de JCB Sitemaster en de JCB Pro.

JCB telefoondozen

JCB wil naar eigen zeggen de markt voor ruggedized telefoons openbreken. Volgens het bedrijf is Sonim te duur en maken andere bedrijven niet echt serieus dergelijke modellen. JCB biedt dan ook telefoons met het uiterlijk en de bescherming van een Sonim, maar dan een stuk goedkoper. Één van de modellen die op de CES te vinden was kenden we al: de Tradesman. Er zijn echter ook twee nieuwe modellen, die je in de afbeeldingen hieronder vindt.

Mobile-review meldt als eerste nieuwe toestel de Sitemaster. De telefoon, die op het plaatje rechtsonder te vinden is, heeft een 2″ scherm en bluetooth-ondersteuning. Opvallend is ook dat er een laserpointer in de telefoon te vinden is. De telefoon heeft IP54-bescherming en kost ongeveer €150.

De laatste telefoon, de Pro, heeft IP67-bescherming en kost €300. Daarvoor krijg je als extra’s onder andere GPS en een 2-megapixelcamera, en daarbij zijn het scherm en de batterij geüpgrade: er zit een 2,2″ scherm in en een 1800mAh batterij. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan kun je het toestel opladen met de meegeleverde dynamo-oplader. Tot slot heeft de JCB Pro ondersteuning voor twee simkaarten en is er een Pro-talk versie beschikbaar die voor een tientje extra een walkietalkie heeft.

Of de telefoons ooit in Nederland uit zullen komen, is niet bekend.

JCB Pro

 

JCB Sitemaster

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters