Je eigen smartphone waterdicht maken met een spuitbus

Een Amerikaans bedrijf heeft een ‘Neverwet’-spuitbus op de markt gebracht waarmee eigenaren van een smartphone hun toestel zelf waterdicht kunnen maken. Maar ook andere zaken kunnen ermee worden behandeld. Zoals een smeltende berg ijsklontjes in een kartonnen doos. In een filmpje is te zien dat de doos droog blijft.

water bericht

Ross Nanotechnology brengt een kit op de markt met twee spuitbussen erin. Die kit is in heel Amerika straks in diverse winkelketens te krijgen, zoals The Home Depot en Red Rose Commons. Het is nog niet duidelijk of Ross Nanotechnology van plan is om de kit te exporteren naar het buitenland.

Het filmpje laat onder veel meer artikelen, ook een iPhone zien die – eenmaal behandeld met het spul – wordt ondergedompeld in een emmer water en dat overleeft. Iets soortgelijks brengt ook het bedrijf Liquipel op de markt, maar die hanteert een ander businessmodel. Liquipel mikt op winkelketens die smartphones innemen om ze in een peperdure machine voor een paar tientjes onder druk te laten behandelen. De eigenaar is zijn smartphone dan enkele dagen kwijt.

Ross Nanotechnology laat het de gebruiker dus zelf doen, en er kan van alles mee waterafstotend worden gemaakt. Het spul doet enigszins denken aan een wax-behandeling van een auto, waar de druppels water ook vanaf rollen bij een regenbui. Dit effect is in het spulletje in de spuitbus gemaximaliseerd, zodat druppels een smartphone niet kunnen binnendringen om er schade aan te richten.

Een filmpje van Mashable over dit product is hier te zien.

Bron: Mashable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

    Vertrouw dit soort dingen nooit zo… Is een leuke stok achter de deur, maar ik zou nooit het water in springen met een smartphone die zo behandeld is. Het zal vast de eerste weken of misschien maanden werken, maar op een gegeven moment is het afgesleten en dan ga je.

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters