Jeugdige Samsung Tobi aangekondigd

Samsung heeft een telefoon aangekondigd dat geheel gericht is op de jeugd. Het toestel, de Samsung S3030 Tobi, heeft een speels karakter.

Samsung heeft met haar S3030 Tobi een telefoon aangekondigd die geheel op de jeugd gericht is. De doelgroep is ongeveer 10 tot 14 jaar oud, wat betekend dat het toestel goedkoop en speels zal zijn. Een van deze speelse functies is het feit dat de achterkant van het toestel doorschijnend is en er een foto of tekening in geplaatst kan worden. Deze functie hebben we al eerder gezien in de Nokia 3200, maar deze was daarna voor een lange tijd van de markt verdwenen. Ook de menu’s van het toestel zullen geheel op de jeugd gericht zijn, met leuke animaties en speelse thema’s. Om eventuele allergiën tegen te gaan heeft Samsung ook zo veel mogelijk giftige materialen uit haar Tobi geweerd. Tot slot zit er een “SOS gesprek” en “SOS bericht” functie op, voor het geval de gebruiker in nood is.

De specificaties zijn, zoals we mogen verwachten van een goedkoop toestel gericht op jonge kinderen, niet spetterend. Het toestel is uitgerust met een 1.3 megapixel camera, een mp3 speler en het geheugen is uit te breiden met Micro SD geheugenkaartjes. Ook bluetooth ondersteuning is aanwezig en het toestel ondersteund drie verschillende GSM banden. Het scherm is klein met 1.9 inch en een resolutie van 176×144 pixels. Over de prijs van dit toestel is nog niets bekend, maar gezien de doelgroep en de specificaties zal deze niet hoger dan €150 los liggen. De Tobi zal aanvankelijk in Engeland en Italië gereleased worden, Nederland zal zeer waarschijnlijk later volgen samen met nog een aantal andere landen.

samsung-tobi-combo-1 

Bron: Mobile Gazette

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters