Missie geslaagd: John Chen heeft BlackBerry gered, en hoe!

John Chen kreeg vier jaar geleden de opdracht om BlackBerry te redden. Nu kunnen we eindelijk de conclusie trekken dat het hem is gelukt, en hoe!

John Chen heeft BlackBerry gered

Blackberry John Chen
John Chen

BlackBerry CEO John Chen had een ontzettend lastige opdracht toen hij bij BlackBerry aan de slag ging. Hij moest het Canadese bedrijf zien te redden van een zeker faillissement. Nu, vier jaar later, kunnen we concluderen dat het hem is gelukt. Door zich te focussen op de sterke kanten van BlackBerry heeft Chen er weer een gezond bedrijf van gemaakt.

De nieuwe strategie van BlackBerry

De bekende analist Paul Treiber heeft BlackBerry weer van zijn risk watch gehaald. Volgens hem is het Canadese bedrijf niet langer afhankelijk van externe geldstromen. Sterker nog, BlackBerry verliest ook geen geld meer op de productie van zijn hardware. In plaats daarvan focust de techgigant zich nu op software en de ‘Enterprise of Things’ markt. Ondertussen nemen bedrijven als TCL en Infracom het risico met hardware, dankzij de licenties van BlackBerry.

Focus op software

Het Canadese bedrijf levert nog wel de software, en beheert de portefeuille. Het echte risico ligt nu echter bij andere partijen. Daarnaast heeft het ook geholpen dat BlackBerry zich nu op Android focust, in plaats van een bij voorbaat verloren gevecht te voeren met BB10. Chen ziet zijn beveiligingssoftware als een overkoepelend platform, zowel voor zijn eigen hardware als de hardware van andere bedrijven. Ondertussen zet BlackBerry ook stappen in nieuwe markten zoals zelfrijdende auto’s.

De toekomst

De beveiligingssoftware is een groot succes, waardoor nieuwe investeerders steeds vaker aan komen kloppen. Als smartphone-freak hoef je echter niet te treuren, want voorlopig hoeven we dankzij de KeyOne nog niet afscheid te nemen van de geschiedenis van de Canadese fabrikant. De toekomst van BlackBerry ligt echter vooral in software en goedkope telefoons voor ontwikkelingsmarkten. Knap, zeker voor een bedrijf dat vier jaar geleden bijna niet meer bestond.

Bron: Business Insider via MobileSyrup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters