Jolla Sailfish straks op Androidtelefoons te zetten

Jolla Sailfish, een besturingssysteem dat als een van de opvolgers van MeeGo geldt, is straks ook op Androidtelefoons te zetten. Het nieuwe platform hoopt zo meer marktaandeel te krijgen dan wanneer het alleen op speciaal voor Jolla Sailfish ontwikkelde mobieltjes wordt gezet.

Eerste Jolla Sailfishtelefoon gepresenteerd presentation 01 verge super wide

Jolla is een bedrijf dat wordt gevormd door voormalige werknemers van Nokia. Zij verlieten het bedrijf toen Nokia de ontwikkeling van MeeGo staakte. Ze zijn verder gegaan met het doorontwikkelen van dit besturingssyteem tot Jolla Sailfish. Recent is de eerste smartphone met dit OS gepresenteerd.

Het bedrijf meldt nu dat er grote plannen zijn om de smartphonemarkt te veroveren. Dat wil men doen door Sailfish beschikbaar te maken voor installatie op Androidtelefoons. Op die manier krijgt Jolla Sailfish meer aandacht dan wanneer het alleen op het enige zelfontwikkelde mobieltje wordt gezet.

Een en ander is in een interview gemeld door Jolla-CEO Timi Pienimäki. Hij vertelde dat Jolla om twee zaken draait: hardware en software. ”Het is vrij eenvoudig om het OS op Androidtoestellen te zetten.”

Op het Androidplatform zijn talloze hackers, alternatieve ROM-ontwikkelaars en andere softwareknutselaars actief, die er onlangs bijvoorbeeld nog in geslaagd zijn om Android Kitkat 4.4 op een oude HTC HD2 te zetten (die nog met Windows Mobile is uitgebracht). Pienimäki lijkt daar zijn hoop een beetje op te vestigen om Jolla Sailfish onder de aandacht te brengen. ”De helft van de smartphoenkopers in China upgraden hun oudere of goedkope toestel met een betere versie van Android.” Hij hoopt dat de hacker-community Jolla wil helpen om toegankelijk te worden voor het grote publiek, zodat het OS via Androidtelfoons wordt verspreid.

Dat levert Jolla als bedrijf echter niets op. Daarom richt Jolla zich op het leveren van meer waardevolle zaken bij het OS, zoals applicaties, diensten en advertenties.

Wanneer Jolla Sailfish voor Android beschikbaar komt is nog onduidelijk, maar het zou kunnen zijn dat het nieuwe besturingssysteem door deze move sneller een aardig marktaandeel kan behalen dan via de eigen hardware.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters