Jolla sluit deal met grote winkelketen in China

Jolla Mobile, die het erfgoed van besturingssysteem MeeGo heeft overgenomen van Nokia, heeft een grote deal binnengesleept in China. Met een Chinese winkelketen wil Jolla miljoenen smartphones met MeeGo op de markt brengen.

Jolla MobileJolla is opgericht door voormalige Nokia-werknemers die in dienst van deze fabrikant aan besturingssysteem MeeGo werkten. Nokia heeft na de eenmalig uitgebracht N9 geen plannen meer met MeeGo, waarop de software-ingenieurs zich van het Finse bedrijf hebben afgesplitst. Ze hebben wat patenten van Nokia meegekregen.

Jolla heeft inmiddels via twitter bekendgemaakt dat ze hun eerste grote deal hebben gesloten. De Finse website Androidistica meldt hierover het volgende: ”Jolla ltd. en Chinas grootste smartphone-winkelketen D.Phone hebben een overeenkomst gesloten voor het verkoop van producten. De bedrijven hebben de gedeelde doelstelling om flinke verkoopaantallen te halen in de smartphonemarkt in China, die 150 miljoen telefoons omvat. De overeenkomst houdt in dat D.Phone in zijn 2000 winkels begint met de verkoop van Jolla-smartphones om op die manier de Chinese consumenten te bereiken. Donghai Liu, CEO van D.Phone Group, meldt dat hij een groot potentieel voor Jolla ziet als een nieuwe speler in de Chinese smartphonemarkt met Jolla’s frisse en unieke gebruikerservaring. ”Samen zijn we van plan om flinke verkoopcijfers te behalen.”

Antti Saarnio van Jolla: ”China heeft de grootste en snelstgroeiende smartphonemarkt ter wereld. De overeenkomst met D.Pjone is een grote stap in Jolla’s missie om een grote speler te worden in de wereldwijde smarpthonemarkt.

Ergens eind dit jaar zouden de eerste Jolla-telefoons op de markt moeten komen.

Bron: Intomobile

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters