Jolla sluit deal met grote winkelketen in China

Jolla Mobile, die het erfgoed van besturingssysteem MeeGo heeft overgenomen van Nokia, heeft een grote deal binnengesleept in China. Met een Chinese winkelketen wil Jolla miljoenen smartphones met MeeGo op de markt brengen.

Jolla MobileJolla is opgericht door voormalige Nokia-werknemers die in dienst van deze fabrikant aan besturingssysteem MeeGo werkten. Nokia heeft na de eenmalig uitgebracht N9 geen plannen meer met MeeGo, waarop de software-ingenieurs zich van het Finse bedrijf hebben afgesplitst. Ze hebben wat patenten van Nokia meegekregen.

Jolla heeft inmiddels via twitter bekendgemaakt dat ze hun eerste grote deal hebben gesloten. De Finse website Androidistica meldt hierover het volgende: ”Jolla ltd. en Chinas grootste smartphone-winkelketen D.Phone hebben een overeenkomst gesloten voor het verkoop van producten. De bedrijven hebben de gedeelde doelstelling om flinke verkoopaantallen te halen in de smartphonemarkt in China, die 150 miljoen telefoons omvat. De overeenkomst houdt in dat D.Phone in zijn 2000 winkels begint met de verkoop van Jolla-smartphones om op die manier de Chinese consumenten te bereiken. Donghai Liu, CEO van D.Phone Group, meldt dat hij een groot potentieel voor Jolla ziet als een nieuwe speler in de Chinese smartphonemarkt met Jolla’s frisse en unieke gebruikerservaring. ”Samen zijn we van plan om flinke verkoopcijfers te behalen.”

Antti Saarnio van Jolla: ”China heeft de grootste en snelstgroeiende smartphonemarkt ter wereld. De overeenkomst met D.Pjone is een grote stap in Jolla’s missie om een grote speler te worden in de wereldwijde smarpthonemarkt.

Ergens eind dit jaar zouden de eerste Jolla-telefoons op de markt moeten komen.

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. hanszw -

    Waar heb je het nou eigenlijk over? Ging dit onderwerp niet over Jolla? Of gaan we het hebben over de Italiaans kapitein die per ongeluk opeens in een rediingsboot lag?

   2. Danijel -

    Ok, laten we de discussie maar weer hier stoppen alvorens het weer voor de derde keer uit de hand loopt 🙂

 1. Predrag Matanovic -

  Slimme zet van Jolla Mobile om te beginnen in China. Die markt is gewoon zo groot en als je het daar aardig doet, dan kan je meteen verder kijken. Laat alleen maar zien dat ze het bij Jolla serieus aanpakken. Ze gaan een OS bouwen die gebaseerd is op MeeGo, maar wel met een eigen UI. Ze kunnen de UI van de N9 niet gebruiken doordat dit een Nokia product is. De OS die Nokia gebruikt op de N9 is eigenlijk Maemo6. Ik ben echt benieuwd met wat voor UI en telefoons ze gaan komen. MeeGo is een OS met potentie.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters