Productie Jolla-tablet gestopt door financiële problemen

De Finse fabrikant Jolla is gestopt met de productie van zijn tablet. Het bedrijf verkeerde al langer in financiële nood, maar nu leidt de Jolla-tablet productie er ook onder.

Als nieuwe fabrikant is het niet makkelijk om een plek te krijgen tussen alle grote smartphonemakers. Jolla heeft een paar jaar geleden zijn eerste smartphone op de markt gebracht. Deze is over het algemeen goed ontvangen, alleen is er weinig vraag naar omdat het zo’n onbekend naam is.

Crowdfunding

Door deze moeilijke start kwam het bedrijf in de financiële problemen. Toch heeft Jolla nog geprobeerd het bedrijf te redden door een tablet op de markt te brengen. Dit deed het bedrijf via crowdfunding om kosten te besparen. Via crowdfunding kan een bedenker van een product geld verzamelen om het te concept te verwezenlijken. Als de productie is gestart krijgen de donateurs als eerste het product.

Jolla-tablet productie

Jolla tablet
Jolla tablet

Ondanks dat het project goed gesteund is, is de productie van de tablets gestopt. De financiële problemen van Jolla waren te groot en de productie is stilgelegd. De fabrikant heeft tot nu toe 540 exemplaren van de tablet gemaakt. Deze worden naar de eerste 540 donateurs gestuurd. De overige mensen krijgen hun geld terug van de fabrikant.

Geschiedenis

Jolla werd in 2011 opgericht door oud-medewerkers van Nokia. Hun visie was om een nieuw mobiel platform neer te zetten genaamd Sailfish. De interface werkte erg intuïtief door middel van veegbewegingen. Het Finse bedrijf heeft bekend gemaakt eerst te focussen op de financiën. Als Jolla die problemen overleefd gaat het waarschijnlijk door met de ontwikkeling van het besturingssysteem.

Microsoft

Jolla is niet het eerste smartphonebedrijf wat het zwaar heeft. Microsofts Windows Phone verkoopt ook niet goed. Windows Phone heeft in vijf jaar tijd slechts 1,1 procent van de mobiele markt veroverd. Microsoft is van plan zijn smartphones over een andere boeg te gooien door de naam te veranderen in Surface. Deze naam wordt ook al gehanteerd bij de tablet-lijn van het bedrijf.

 

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Daan Moons -

    Kan mij iemand een bron geven van dit: “Microsoft is van plan zijn smartphones over een andere boeg te gooien door de naam te veranderen in Surface. Deze naam wordt ook al gehanteerd bij de tablet-lijn van het bedrijf.” Nergens gelezen namelijk.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters